«

»

Οκτ 23

Επιμορφωτικό σεμινάριο φιλολόγων στο σχολείο μας

      Την Παρασκευή 18.10.2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε επιμορφωτικό σεμινάριο φιλολόγων για τη διδασκαλία της Λογοτεχνίας στο Λύκειο βάσει του νέου Προγράμματος Σπουδών, με έμφαση στη διεξαγωγή ερμηνευτικού διαλόγου και στην παραγωγή ερμηνευτικού σχολίου επί λογοτεχνικού κειμένου.
Διοργανωτής ήταν ο ΣΕΕ Φιλολόγων κ. Ν. Λινάρδος. Προσκεκλημένοι ήταν η καθηγήτρια του Τμήματος Φ.Π.Ψ. του Πανεπιστημίου Αθηνών και σύμβουλος/επιστημονικός συνεργάτης του Ι.Ε.Π. για την εκπόνηση του Φακέλου Υλικού Λογοτεχνίας Γ΄ τάξης Γενικού Λυκείου, κ. Ευαγγελία Φρυδάκη, και οι εκπαιδευτικοί ΠΕ02 και μέλη της ομάδας εξωτερικών εμπειρογνωμόνων  /συντακτών του Φακέλου Υλικού, κ. Αγλαΐα Ραυτοπούλου και κ. Αχιλλέας Ντελλής. Στη συζήτηση που ακολούθησε παρίστατο και ο κ. Δημήτριος Παπαγεωργάκης, επίσης μέλος της συντακτικής ομάδας του Φακέλου Υλικού.
Μετά τις εισηγήσεις των προσκεκλημένων έγινε συζήτηση κατά την οποία εκφράστηκε η αγωνία των εκπαιδευτικών για την κατά το δυνατό, αντικειμενικότερη αξιολόγηση των μαθητών στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας – Λογοτεχνίας.

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων