«

»

Σεπ 03

Πρόσκληση συμμετοχής

      Μια γιορτή για την Επιστήμη και την Έρευνα σε 370 πόλεις της Ευρώπη, στην Αθήνα και σε 8 πόλεις σε όλη την Ελλάδα Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» Πειραιώς 254, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019, 17.00 – 24.00, Είσοδος Ελεύθερη.
       Αγαπητοί Εκπαιδευτικοί,
H μεγάλη γιορτή της επιστήμης, η Βραδιά του Ερευνητή. – ένας πανευρωπαϊκός θεσμός που κρατά εδώ και 14 χρόνια – είναι μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο των Marie Skłodowska-Curie Actions με στόχο την ανάδειξη του ρόλου του Ερευνητή και την εξοικείωση του κοινού με τον συναρπαστικό κόσμο της έρευνας και της τεχνολογίας. Η φετινή βραδιά με τη συμμετοχή σύσσωμης της ερευνητικής/ακαδημαϊκής κοινότητας διοργανώνεται, για άλλη μια χρονιά, σε περισσότερες από 350 πόλεις σε όλη την Ευρώπη. Στην Ελλάδα, με σύνθημα Επιστήμη για όλους, Επιστήμη για ΣΕΝΑ! θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254) καθώς και σε ακόμη οκτώ πόλεις: Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Ξάνθη, Καλαμάτα, Ρέθυμνο, και Κόρινθο.
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινούν το απόγευμα και θα περιλαμβάνουν επιστημονικά δρώμενα και όχι μόνο, για κάθε ηλικία. Μέσα από παρουσιάσεις, πειράματα, δρώμενα ειδικά σχεδιασμένα για μαθητές, εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, διαγωνισμούς και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, οι οποίες καλύπτουν πληθώρα σύγχρονων επιστημονικών θεμάτων, η έρευνα ανοίγει τις πόρτες της στον χώρο της εκπαίδευσης. Επιπρόσθετα, μικρότερες εκδηλώσεις (pre-events) θα προηγηθούν της κεντρικής Βραδιάς, με σκοπό το κοινό να γνωρίσει τους ανθρώπους και το ερευνητικό έργο των επιστημονικών φορέων/συνδιοργανωτών.
Συγκεκριμένα τα ερευνητικά κέντρα: ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», Εθνικό Αστεροσκοπείο, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά», Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών και Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ θα υποδεχτούν τους επισκέπτες στους φιλόξενους χώρους τους και θα τους επιφυλάξουν πολλές ‘επιστημονικές’ εκπλήξεις.

Βραδιά του Ερευνητή www.renathens.gr Επικοινωνία: contact@rengreece.com

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων