Feed
Άρθρα
Σχόλια
        Στο διάστημα από 6 Απριλίου 2019 έως 9 Απριλίου 2019 το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή της Β΄ τάξης στη Ζάκυνθο.
Πρώτος σταθμός αρχαιολογικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος υπήρξε η αρχαία Ολυμπία (αρχαιολογικός χώρος και μουσείο). Η αρχαία Ολυμπία αποτελεί χώρο προσκυνήματος Ελλήνων και ξένων με τα εκπληκτικά μνημεία και την απίστευτη φυσική ομορφιά.
Επόμενος σταθμός η Κυλλήνη,απ΄όπου αναχωρήσαμε με το πλοίο για τη Ζάκυνθο. Με την αποβίβασή μας στο νησί θαυμάσαμε την απίθανη ομορφιά του και περιμέναμε με αγωνία την περιήγηση μας στα αξιοθέατά του τις επόμενες μέρες.
Τη δεύτερη μέρα επισκεφθήκαμε τοπική  βιοτεχνία παραγωγής παστελιού και μαντολάτου . Ενημερωθήκαμε για τη διαδικασία παρασκευής τους και δοκιμάσαμε την ποιότητα των τοπικών προϊόντων. Στη συνέχεια αναχωρήσαμε για το γύρο του νησιού. Επισκεφθήκαμε χωριά και μοναστήρια όπως το μοναστήρι της Ελευθερώτριας, όπου σε ένα φιλόξενο περιβάλλον η Ηγουμένη μας παρουσίασε την ιστορία του μοναστηριού και την σπουδαιότητά του στο πέρασμα των χρόνων.
Γευματίσαμε στον Άγιο Νικόλαο και αργά το απόγευμα επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο.
Την τρίτη μέρα της παραμονής μας στο νησί απολαύσαμε κάτω από το ζεστό πρωϊνό ήλιο την παραλία του Γέρακα, όπου η θαλάσσια χελώνα Caretta caretta αναπαράγεται και προστατεύεται. Οι υπεύθυνες του φορέα διαχείρισης της θαλάσσιας χελώνας μας ενημέρωσαν σχετικά με το υπό εξαφάνιση είδος και μας εξήγησαν ό,τι αφορά την προσπάθεια που γίνεται για τη διατήρηση του είδους.
Κατόπιν στην πόλη της Ζακύνθου επισκεφθήκαμε το μουσείο «Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων», καθώς και το «Μεταβυζαντινό Μουσείο της Επτανησιακής και Κρητικής Σχολής» με τα πλούσια εκθέματα, στο οποίο όμως η επίσκεψη περιορίστηκε στο ισόγειο, επειδή δε λειτουργούσε η έκθεση στους δύο ορόφους του.
Εντυπωσιακός σε φυσική ομορφιά αλλά και χώρος ξεκούρασης και ηρεμίας ήταν στη συνέχεια ο λόφος του Στράνη, όπου ο Σολωμός έγραψε τον Εθνικό ύμνο.
Η τελευταία μέρα της εκπαιδευτικής εκδρομής μας καλύφθηκε από το ταξίδι της επιστροφής με στάση στο Λουτράκι Κορινθίας για φαγητό και ξεκούραση. Επιστρέψαμε στο σχολείο ικανοποιημένοι από όσα είδαμε, αλλά και απ’ όσα ζήσαμε, γιατί η παρέα μας έγινε μεγάλη, απέκτησε συνοχή, βίωσε όμορφα συναισθήματα.
Συνόδευσαν οι: κ. Ρομποτή Σταματία, κ. Γάτσινου Βασιλική, κ. Παυλίδου Αικατερίνη, κ. Νταφόπουλος Στέφανος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων