«

»

Μαΐ 12

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ – Τομέας Ανατομίας

      Στις 9.5.2019 οι μαθητές του Προσανατολισμού Θετικών σπουδών της Γ΄ τάξης επισκέφθηκαν την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και πιο συγκεκριμένα τον τομέα Ανατομίας. Στην επίσκεψη αυτή μας ξενάγησαν στους χώρους τους ο καθηγητής της σχολής, κ. Δημήτρης Φιλίππου και η φοιτήτρια, κ. Μαρία Παππά. Μας μίλησε επίσης ο καθηγητής της έδρας, κ. Παναγιώτης Σκανδαλάκης.
Αρχικά οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο μουσείο Ανατομίας, όπου είδαν εκθέματα από όργανα του ανθρώπινου σώματος, όπως σκελετούς και μεταξύ αυτών αυτόν ενός ανθρώπου με ύψος 2,37μ., μικροσκόπια και εργαλεία ανατομίας, έμβρυα διατηρημένα σε φορμόλη (με γενετικές ανωμαλίες) κ.α. Εντύπωση έκανε ο σκελετός και ο εγκέφαλος του σπουδαίου μας συγγραφέα Αντώνη Σαμαράκη (δωρεά του ιδίου).
Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το παλιό αμφιθέατρο Ανατομίας, που διατηρείται ανακαινισμένο από την ίδρυση της σχολής, πριν από 180 χρόνια.
Κατόπιν οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο εργαστήριο Ανατομίας, στο οποίο ασκούνται οι φοιτητές καθώς και στους χώρους στους οποίους γίνεται η επεξεργασία των πτωμάτων για διατήρηση (ταρίχευση).
Τέλος οι μαθητές μας γνώρισαν, με τη συνδρομή του κ. Δ. Φιλίππου, τη συσκευή ANATOMAGE, ένα υπερσύγχρονο σύστημα στο οποίο ασκούνται οι φοιτητές στην εικονική ανατομία. Υπάρχουν  δε μόνο τέσσερα σε όλη την Ευρώπη.
Ήταν μία πολύ εντυπωσιακή και χρήσιμη επίσκεψη στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας, που προσέφερε στους μαθητές μας – κάποιους και υποψήφιους για τη σχολή στις  πανελλαδικές εξετάσεις – πληροφόρηση και γνώσεις για τα επιτεύγματα, τις δυνατότητες και τους στόχους της σχολής.
Οι μαθητές μας επέδειξαν άψογη συμπεριφορά, εντυπωσιάστηκαν δε από τους χώρους και την άψογη ξενάγηση.
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Δ. Φιλίππου και την φοιτήτρια Μ. Παππά για τον χρόνο που μας διέθεσαν και την διάθεση με την οποία μας ξενάγησαν για πάνω από τρεις ώρες στους χώρους της Ιατρικής σχολής.
Συνοδοί καθηγητές: Ν. Παπαλάμπρου, Η. Γιασεμής

γη

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων