«

»

Μαρ 17

Το 2ο ΓΕΛ  Αλίμου στους Γ΄ Αγώνες Αυθόρμητου Λόγου

     Το σχολείο μας συμμετείχε με επιτυχία στους Γ΄ Αγώνες Αυθόρμητου Λόγου που πραγματοποιήθηκαν  στο 6ο Γενικό Λύκειο Ν. Σμύρνης το Σάββατο 16/3/2019.
     Ο Αυθόρμητος λόγος είναι ένα από τα τέσσερα ρητορικά αγωνίσματα και περιλαμβάνει έναν σύντομο αυτοσχέδιο λόγο διάρκειας 2-3 λεπτών πάνω σε ένα θέμα (λέξη, ανολοκλήρωτη φράση και γνωμικό ή εικόνα) το οποίο ο μαθητής/τρια πληροφορείται την ώρα που εισέρχεται στην αίθουσα. Μετά από μια πολύ σύντομη προετοιμασία εκφωνεί μια ομιλία.
     Οι τρεις μαθητές μας που πήραν μέρος στους Αγώνες είναι οι Διαμαντόπουλος Λεωνίδας (Γ1),  Εφετζή Φωτεινή (Γ1) και  Μπέτση Πωλίνα (Α3). Η μαθήτρια Μπέτση Πωλίνα διακρίθηκε ανάμεσα σε 21 σχολεία και 60 μαθητές από όλη την Αττική, κατακτώντας επάξια μια θέση στη δεκάδα και τον τελικό του αγωνίσματος, πετυχαίνοντας την έβδομη καλύτερη βαθμολογία στους προκριματικούς, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι συναγωνιστές της ήταν μαθητές Β΄ και Γ΄ Λυκείου! Επίσης, και οι άλλοι δύο μαθητές μας είχαν μια αξιόλογη παρουσία στους προκριματικούς. Και τα τρία παιδιά ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους και αποκόμισαν πολύτιμες εμπειρίες. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για το θάρρος τους να εκτεθούν σε κοινό!
     Ο νεοσύστατος όμιλος Ρητορικής κέρδισε πλέον το «εισιτήριο» (μία από τις λέξεις των Αγώνων) για την εδραίωσή του στα πολιτιστικά προγράμματα του σχολείου!
     Υπεύθυνη καθηγήτρια: Αφροδίτη Γεωργοπούλου

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων