Feed
Άρθρα
Σχόλια
Την Τετάρτη, 19.12.2018 μαθητές της Α΄ τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν την έκθεση  «Leonardo Da Vinci – 500 Years of Genius» στο παλιό αμαξοστάσιο ΟΣΥ στο Γκάζι
  Η έκθεση αυτή, 500 χρόνια μετά το θάνατό του Λεονάρντο Ντα Βίντσι  διοργανώνεται με τη συνδρομή του Μουσείου Leonardo da Vinci στη Ρώμη, του Ινστιτούτου Lumiere Technology στο Παρίσι, αλλά και ειδικών από Ιταλία και Γαλλία και επιδεικνύει το πλήρες φάσμα των επιτευγμάτων του Λεονάρντο, τιμώντας έτσι τη μεγαλύτερη διάνοια όλων των εποχών (διαβάστε περισσότερα για τη ζωή του ΕΔΩ).
 Η έκθεση περιλαμβάνει 75 μοντέλα των εφευρέσεών του από ξύλο,αναπαραγωγές σε φυσικό μέγεθος, διαδραστικές μηχανές, αντίγραφα των περίφημων κωδίκων του που σήμερα κατέχουν διάφοροι φορείς αλλά και ιδιώτες και συνολικά πάνω από 200 εκθέματα σχεδιασμένα σε συνεργασία με το Μουσείο Leonardo da Vinci της Ρώμης. Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τρόπος γραφής του, δηλαδή από δεξιά προς τα αριστερά και κατοπτρικά.
Επίσης η έκθεση περιλαμβάνει πολλά αντίγραφα των έργων ζωγραφικής του, όπως τον Μυστικό Δείπνο, τον άνθρωπο του Βιτρούβιου, το Σωτήρα του κόσμου κ.α. με έμφαση στα μυστικά της Μόνα Λίζα. Τα μυστικά του πιο διάσημου έργου τέχνης στον κόσμο, αποκαλύπτονται για πρώτη φορά από τον Pascal Cotte και το Lumiere Technology Institute, σε μία λεπτομερή επιστημονική ανάλυση και παρουσίαση.
 Τέλος οι μαθητές παρακολούθησαν το Da Vinci Alive – The Experience: Μία καθηλωτική οπτικοακουστική, βιωματική εμπειρία που παρουσιάζει τη ζωή και το έργο αυτού του μεγάλου καλλιτέχνη και εφευρέτη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων