Feed
Άρθρα
Σχόλια
         Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2018, οι μαθήτριες και οι μαθητές των τμημάτων Α2 και Α4 πραγματοποίησαν μια διδακτική επίσκεψη στο Μουσείο Ηρακλειδών στο Θησείο για να παρακολουθήσουν την ενότητα «Τα Μαθηματικά του Αρχαίου Κόσμου» από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα « Ιστορία των Επιστημών».
Το πρόγραμμα είχε στόχο να φέρει σε επαφή τους μαθητές με τη γοητεία των επιστημών, να τους ταξιδέψει σε μια διαφορετική εποχή και να τους κινητοποιήσει ώστε να ασκήσουν την κριτική τους σκέψη σχετικά με τις διαφορές του «σήμερα» και του «χθες».
Κατά το πρώτο μέρος της επίσκεψης στο Μουσείο, οι μαθητές και οι μαθήτριες ξεναγήθηκαν σε ένα  χώρο με κατασκευές εμπνευσμένες από καθημερινά αντικείμενα του αρχαίου κόσμου τα οποία βασίζονταν σε  μαθηματικά. Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση ενός αντιγράφου του μηχανισμού των Αντικυθήρων, του πρώτου υπολογιστή ο οποίος έδινε πληροφορίες για την ουράνια μηχανική.
Κατά το δεύτερο μέρος του προγράμματος οι μαθητές και οι μαθήτριες παρακολούθησαν την παρουσίαση του κ. Πετάκου Δημήτριου – Δρ Ιστορίας των Επιστημών –   η οποία αναφερόταν στην διαδρομή των μαθηματικών από τους αρχαίους χρόνους ως τον μεσαίωνα. Με ενεργή συμμετοχή και πολλούς και διαφορετικούς  προβληματισμούς για την επιστήμη και τα μαθηματικά, οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να αντιληφθούν τις πηγές και την εξέλιξη της επιστημονικής σκέψης κάθε εποχής, καθώς και τις συνδέσεις της με τα Μαθηματικά.
Σουρμελίδου Ελπίδα,  Σύμπουρα Ελένη, Μαθήτριες της Α΄ τάξης

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων