«

»

Δεκ 17

Ενημέρωση για τον αλκοoλισμό

       Την Τετάρτη 5-12-2018 οι μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου μας παρακολούθησαν την παρέμβαση της  κ. Πετρούλας Χριστοπούλου, Ψυχολόγου της ομάδας Διασυνδετικής Συμβουλευτικής-Ψυχιατρικής του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» με θέμα : «Αλκοολισμός  και  Εφηβεία».
Η κ. Χριστοπούλου, αφού αναφέρθηκε στα είδη των ποτών και την περιεκτικότητά τους σε οινόπνευμα, συνέχισε με τους κινδύνους που εγκυμονούν  από την κατανάλωσή τους, τονίζοντας τη διαφορετική αντίδραση του οργανισμού ανάλογα με την ηλικία, το φύλο, τη διάθεση, το αν κάποιος είναι νηστικός, κ.α. Έτσι  κατέρριψε πολλούς μύθους που σχετίζονται  είτε με την κατανάλωση αλκοόλ είτε με την αντίδρασή μας την επόμενη μέρα.
Μίλησε ακόμα για τις βλάβες που μπορεί να προκαλέσει το αλκοόλ σε όργανα του οργανισμού (συκώτι, στομάχι, εγκέφαλο κα), αλλά και στην πρόκληση καρκίνου (στομάχου, παχέος εντέρου) από την κατανάλωσή του.
Τέλος, αφού αναφέρθηκε στον σωστό τρόπο αντιμετώπισης κάποιου φίλου ή γνωστού μας που κάποιο βράδυ πιθανόν  έχει πιει πολύ, τόνισε ότι η απεξάρτηση των αλκοολικών είναι πολύ δύσκολη υπόθεση.
Η κ. Χριστοπούλου έκανε την παρουσίασή της πολύ ευχάριστη, κερδίζοντας τους μαθητές με τις ερωτήσεις που συχνά τους απηύθυνε και  με την καλή της διάθεση. Την ευχαριστούμε πολύ!

Ηλίας Γιασεμής

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων