Feed
Άρθρα
Σχόλια
      Το συνέδριο συνδιοργανώνουν το Ε.ΚΕ.Φ.Ε. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», το Εργαστήριο Θετικών Επιστημών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Παν. Πατρών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης των Προτύπων Πειραματικών Σχολείων και τελεί υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων (Φ15.1/15962/Δ231/01/2018).

         Στο «2ο Μαθητικό Συνέδριο Έρευνας και Επιστήμης» μαθητές από γυμνάσια και λύκεια της Ελλάδας, από σχολεία της Κύπρου και της Ομογένειας θα παρουσιάσουν εργασίες με μορφή ολοκληρωμένης επιστημονικής μελέτης/έρευνας που έχουν υλοποιήσει στο πλαίσιο σχολικών δραστηριοτήτων ή και ευρύτερων συνεργασιών. Θα συνομιλήσουν με συμμαθητές τους από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια, θα ενδυναμώσουν τους επιστημονικούς/εκπαιδευτικούς και συναισθηματικούς δεσμούς τους. Θα παρακολουθήσουν ομιλίες από προσκεκλημένους Έλληνες επιστήμονες διεθνούς κύρους (Ασημίνα Αρβανιτάκη/η πρώτη γυναίκα ερευνήτρια κάτοχος έδρας στο Ινστιτούτο Perimeter στον Καναδά, Μιχάλης Δαφέρμος/καθηγητής Αστρονομίας και Γεωμετρίας στο Cambridge, και Μαθηματικών στο Princeton, Σπύρος Πνευματικός/καθηγητής στο Παν. Πατρών- επιστημονικός υπεύθυνος των Εστιών Γνώσης και Επιστήµης (Πάτρα, Χαλκίδα, Αθήνα).
      Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου, 1 και 2 Δεκεμβρίου 2018.
     Το σχολείο μας συμμετέχει με την παρουσίαση της εργασίας “Γιατί το χρώμα του παγωνιού δεν είναι μπλε” των μαθητών Άρη Σύριγγα-Βούρου και Φωτεινής Εφετζή.
Δείτε περισσότερα  ΕΔΩ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων