«

»

Νοέ 20

Συμμετέχουμε στο 2ο Μαθητικό Συνέδριο Έρευνας και Επιστήμης στο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»

      Το συνέδριο συνδιοργανώνουν το Ε.ΚΕ.Φ.Ε. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», το Εργαστήριο Θετικών Επιστημών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Παν. Πατρών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης των Προτύπων Πειραματικών Σχολείων και τελεί υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων (Φ15.1/15962/Δ231/01/2018).

         Στο «2ο Μαθητικό Συνέδριο Έρευνας και Επιστήμης» μαθητές από γυμνάσια και λύκεια της Ελλάδας, από σχολεία της Κύπρου και της Ομογένειας θα παρουσιάσουν εργασίες με μορφή ολοκληρωμένης επιστημονικής μελέτης/έρευνας που έχουν υλοποιήσει στο πλαίσιο σχολικών δραστηριοτήτων ή και ευρύτερων συνεργασιών. Θα συνομιλήσουν με συμμαθητές τους από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια, θα ενδυναμώσουν τους επιστημονικούς/εκπαιδευτικούς και συναισθηματικούς δεσμούς τους. Θα παρακολουθήσουν ομιλίες από προσκεκλημένους Έλληνες επιστήμονες διεθνούς κύρους (Ασημίνα Αρβανιτάκη/η πρώτη γυναίκα ερευνήτρια κάτοχος έδρας στο Ινστιτούτο Perimeter στον Καναδά, Μιχάλης Δαφέρμος/καθηγητής Αστρονομίας και Γεωμετρίας στο Cambridge, και Μαθηματικών στο Princeton, Σπύρος Πνευματικός/καθηγητής στο Παν. Πατρών- επιστημονικός υπεύθυνος των Εστιών Γνώσης και Επιστήµης (Πάτρα, Χαλκίδα, Αθήνα).
      Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου, 1 και 2 Δεκεμβρίου 2018.
     Το σχολείο μας συμμετέχει με την παρουσίαση της εργασίας «Γιατί το χρώμα του παγωνιού δεν είναι μπλε» των μαθητών Άρη Σύριγγα-Βούρου και Φωτεινής Εφετζή.
Δείτε περισσότερα  ΕΔΩ
Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων