«

»

Οκτ 17

Κοινωνικό φροντιστήριο Δήμου Αλίμου

         Αφορμή της παρούσας επιστολής αποτελεί η ενημέρωση σας σχετικά με την έναρξη της λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Αλίμου για το σχολικό έτος 2018-2019 και κατ’ επέκταση η γνωστοποίηση του σε μαθήτριες και μαθητές οικονομικά αδύναμων οικογενειών του σχολείου σας. Επιπλέον, πολύτιμη καθίσταται η γνωστοποίηση της αναζήτησης εθελοντών καθηγητών που θα μπορούσαν να στελεχώσουν ακόμα καλύτερα την κοινωνική δομή του Δήμου μας.
Όπως ήδη θα γνωρίζετε, στόχος του Κοινωνικού Φροντιστηρίου είναι να στηρίξει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και να παράσχει πρόσθετη  διδακτική βοήθεια σε μαθητές οικονομικά αδύναμων οικογενειών που  κατοικούν στο Δήμο μας. Η παρεχόμενη εκπαιδευτική αρωγή γίνεται  αφιλοκερδώς από εθελοντές εκπαιδευτικούς, που επιθυμούν να συνδράμουν στη λειτουργία της Κοινωνικής αυτής δομής, συμβάλλοντας στην παροχή ίσων ευκαιριών στη μάθηση σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές και  ταυτόχρονα στην προώθηση της εθελοντικής προσφοράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Στους εθελοντές καθηγητές/τριες στο τέλος της σχολικής χρονιάς, χορηγείται Βεβαίωση Παροχής Εθελοντικού Διδακτικού Έργου.
Τα μαθήματα κάθε χρόνο λαμβάνουν χώρα από τις 15:00 έως τις 20:00, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, σε σχολικές αίθουσες του 1ου ΓΕΛ  Αλίμου (Υψηλάντου και Θησείου, Καλαμάκι) και του 3ου Γυμνασίου Αλίμου (Κουμουνδούρου 19, Άνω Καλαμάκι). Ωστόσο, εφέτος τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου γίνονται, προς το παρόν, μόνο στο 1ο ΓΕΛ ελλείψει εθελοντών καθηγητών στο 3ο Γυμνάσιο Αλίμου.
Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου ξεκίνησε τη λειτουργία του για το  σχολικό έτος 2018-2019 τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, οπότε και διεξάγονται οργανωμένα και με συνέπεια βάσει ωρολόγιου προγράμματος μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας όλων των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου, καθώς και μαθήματα ξένων γλωσσών (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά). Επιπροσθέτως, πραγματοποιούνται και μαθήματα προετοιμασίας Πανελλαδικών Εξετάσεων 2019.
Συνημμένα θα βρείτε:
Αίτηση συμμετοχής εθελοντών καθηγητών
Αίτηση συμμετοχής-εγγραφής μαθητών/-τριών
Κανονισμός λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου
Κοινωνικά κριτήρια ένταξης
Εβδομαδιαίο πρόγραμμα για μαθητές Γυμνασίου- Λυκείου (1ου ΓΕΛ).
       * στο πρόγραμμα ενδέχεται να προστεθούν επιπλέον μαθήματα, ενώ, εφόσον δηλώσουν διαθεσιμότητα εθελοντές καθηγητές για το 3ο Γυμνάσιο Αλίμου, θα διαμορφωθούν νέα τμήματα και στο εν λόγω σχολείο.
Σχετικές αναρτήσεις για το τρέχον έτος:
ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ:
https://www.notia.gr/2018/07/xekinisan-oi-eggrafes-sto-koinoniko-frontistirio-toy-dimoy-alimoy/
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ για το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ:
http://www.alimos.gov.gr/el-gr/News.aspx?ElementID=395dbec9-d55c-4f10-8349-858056c229fe
Για περισσότερες πληροφορίες οι γονείς μαθητριών και μαθητών που  επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του  Δήμου, αλλά και οι ενδιαφερόμενοι εθελοντές εκπαιδευτικοί, μπορούν να  καλούν στο 213. 2008043 ή να επικοινωνήσουν μέσω της ηλεκτρονικής  διεύθυνσης: koinoniko.frontistirio@alimos.gr. Υπεύθυνη/Συντονίστρια:  κα Δήμητρα Αιγινίτη.
Με εκτίμηση,
Η Αρμόδια Αντιδήμαρχος
Λουκία Μελισσαράτου
Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων