Feed
Άρθρα
Σχόλια
Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου σε προγραμματισμένη διδακτική επίσκεψη οι μαθητές/τριες των τμημάτων Α1 και Α4 παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Επιστήμη, Τέχνη και Μαθηματικά» του Μουσείου Ηρακλειδών στο Θησείο.
Κατά το πρώτο μέρος της επίσκεψης, οι μαθητές/τριες συμμετείχαν στην εκπαιδευτική δραστηριότητα με τίτλο «Η συνάντηση δυο πολιτισμών πάνω σε ένα θεώρημα». Στην δραστηριότητα αυτή οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία με την καθοδήγηση ειδικά εκπαιδευμένου καθηγητή, να εμπλακούν σε αλληλεπιδραστικά πειράματα και παιχνίδια με στόχο την ανάδειξη σχέσεων και συμπερασμάτων σχετικά με το Πυθαγόρειο Θεώρημα. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν στους μαθητές και στις μαθήτριες των τμημάτων, ιστορικά στοιχεία από το θεώρημα καθώς και στοιχεία από την κινέζικη σύλληψη και υλοποίηση των σχέσεων του θεωρήματος.
Κατά το δεύτερο μέρος της επίσκεψης, οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν στο χώρο της έκθεσης με τίτλο «Αρχαία Κινεζική Επιστήμη και Τεχνολογία». Είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να αντιληφθούν τη λειτουργία επιστημονικών οργάνων και διαφόρων τεχνολογικών επιτευγμάτων από τον αρχαίο κινεζικό πολιτισμό.
Συνοδοί καθηγητές: Δ. Γιαννόπουλος, Δ. Παπαζήσης, Φ. Καλαματιανού.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων