Feed
Άρθρα
Σχόλια
       Την Κυριακή 17/12/2017 οι μαθητές του πολιτιστικού προγράμματος “Ζωντανά βιβλία: Ιστορίες της ζωής και ιστορίες που ζωντάνεψαν στη σκηνή και τη μεγάλη οθόνη” καθώς και άλλοι μαθητές του σχολείου με τις υπεύθυνες καθηγήτριες κ.Ρομποτή Σταμάτα, κ. Σκαρή Αγγελική και κ. Συμεωνίδου Δωροθέα παρακολουθήσαμε στο θέατρο “Αργώ” το έργο της Λιλής Ζωγράφου “Η αγάπη άργησε μια μέρα”.
       Η συγγραφέας ζωντάνεψε μια εποχή τυραννικής καταπίεσης των γυναικών, υποτίμησης και ισοπέδωσής τους από τους άνδρες, κατά την οποία η μάνα, η αδελφή, η ερωμένη βιώνουν ανείπωτες δυσκολίες και τελικά πεθαίνουν συντετριμμένες από την αρρώστια  και τη δυστυχία. Η Ερατώ που τόλμησε να ζήσει τον έρωτα με τον όμορφο Ιταλό Ντονίνο διαπιστώνει πριν αυτοκτονήσει πως  “Το μεγαλύτερο κακό δεν είναι ο θάνατος, το μεγαλύτερο κακό είναι ο άνθρωπος”.
      Η ηθοποιός Αιμιλία Υψηλάντη και οι συνεργάτιδές της ζωντάνεψαν στη σκηνή μια ολόκληρη εποχή.
      Η Λιλή Ζωγράφου μας χάρισε την ομορφιά του κειμένου και ο Ένκε Φεζολλάρι   σκηνοθέτησε το έργο ζωντανεύοντας το κείμενο.
      Στόχος της παράλληλης προσέγγισης από τους μαθητές κειμένου και παράστασης είναι να αναδειχθεί μέσα από τη σύγκριση η ομορφιά του καθενός χωριστά ή για όσους μαθητές δε διάβασαν το βιβλίο να παρακινηθούν να το διαβάσουν.
       Ελπίζουμε η φιλοδοξία μας να ευοδωθεί.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων