«

»

Οκτ 01

(ΔΕΝ) ΕΙΜΑΙ ΠΡΟ/ Εφηβικό θέατρο μέσα στη σχολική τάξη/ Θεατρική Ομάδα ΠΑΠΑΛΑΝΓΚΙ

Αυτή είναι η ιστορία του Άρη, ενός εφήβου όπως τόσοι και τόσοι άλλοι. Μόνο που, όπως τόσοι και τόσοι άλλοι, έχει   καταφέρει να γίνει «αόρατος» – για να μην τον ενοχλεί και να μην τον πληγώνει κανείς. Μια μέρα, όμως, εμφανίζεται στο σχολείο του η Νάγια, η καινούργια μαθήτρια από την Ιταλία. Ο Άρης θα ήθελε να τον προσέξει, αλλά η Νάγια δεν τον βλέπει… Από εκείνη τη στιγμή, ο Άρης αποφασίζει να γίνει προ*, να σταματήσει να είναι πια «αόρατος». Αυτή είναι η ιστορία για το πώς ο Άρης άρχισε να ενοχλεί και να πληγώνει τους πάντες γύρω του. Αλλά, είναι και η ιστορία για το πώς ο Άρης ανακάλυψε ότι το να είσαι ο εαυτός σου είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να είσαι.  (*προ : προχώ, μάγκας, κούλ, αρχηγός, κορυφαίος, σπουδαίος).

Η θεατρική ομάδα ΠΑΠΑΛΑΝΓΚΙ, μετά τη μεγάλη περσινή επιτυχία, παρουσιάζει και τη σχολική χρονιά 2017-2018 στην Αθήνα και τις γύρω περιοχές την εκπαιδευτική παράσταση μέσα στη σχολική τάξη:

(ΔΕΝ) ΕΙΜΑΙ ΠΡΟ

Η διαδραστική παράσταση «(Δεν) είμαι προ» απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους 11 έως 18 ετών. Σε μια χιουμοριστική ιστορία για το κυνήγι της δημοφιλίας στο σχολείο και τα στερότυπα, δύο ηθοποιοί αφηγούνται και παρουσιάζουν – με πολλά πρόσωπα! – την ιστορία της γνωριμίας τους και πως ο ένας προκειμένου να τραβήξει την προσοχή του άλλου, αποφάσισε να υιοθετήσει όλους τους άλλους “ρόλους” πλην του εαυτού του.

Η παράσταση  παρουσιάζεται σε κάθε σχολείο, από αίθουσα σε αίθουσα. Οι ηθοποιοί πηγαίνουν από τάξη σε τάξη, ανάλογα με το σχολικό πρόγραμμα, ενώ τα παιδιά παρακολουθούν την παράσταση καθισμένα στα θρανία τους με την παρουσία του δασκάλου ή του καθηγητή τους. H παράσταση μπορεί να επαναληφθεί μέχρι και 3 φορές την ίδια μέρα σε αντίστοιχες τάξεις.

Κάθε παράσταση, μαζί με μια μικρή συζήτηση με τα παιδιά, αντιστοιχεί συνολικά σε μία διδακτική ώρα (45 λεπτά) και συνοδεύεται από ΘΕΑΤΡΙΚΟ-ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Την επόμενη σχολική ώρα (ακόμα 45 λεπτά), κάθε τάξη που παρακολούθησε την παράσταση «(Δεν) είμαι ΠΡΟ» έχει την ευκαιρία να συμμετέχει σε θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα, όπου οι μαθητές μπορούν – με τις τεχνικές της παράστασης – να φτιάξουν δικές τους σκηνές – ακόμα και την δική τους συνέχεια της ιστορίας (σε μικρές ομάδες) και να την παρουσιάσουν στους υπόλοιπους μαθητές!

Υπάρχει διαθέσιμο ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ (σε pdf), με πολύ απολαυστικές, αλλά εξίσου χρήσιμες ασκήσεις και παιχνίδια θεατρικής αγωγής από το νέο βιβλίο «Παίζοντας Θέατρο» του Τάσου Αγγελόπουλου, σχεδιασμένα έτσι, ώστε να μπορούν οι εκπαιδευτικοί να τα εφαρμόσουν εύκολα, μέσα στην τάξη τους.

Η παράσταση (μαζί με το πρόγραμμα) έχει μειωμένη τιμή 3 € ανά μαθητή.

Η ταυτότητα της παράστασης: Κείμενο-Σκηνοθεσία-Σχεδιασμός προγράμματος: Τάσος Αγγελόπουλος, Σκηνικά αντικείμενα: Λένα Σιταρά, Ερμηνεύουν:  Μαρία Κωνσταντά, Χρήστος Τσαβλίδης, Έλλη Σαρρή

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις: 6973804473

Η θεατρική ομάδα ΠΑΠΑΛΑΝΓΚΙ από το 2011 ειδικεύεται σε παραστάσεις με εκπαιδευτικό περιεχόμενο. Έχει εισάγει στην Ελλάδα το θέατρο στη σχολική τάξη και το εφηβικό θέατρο στο δρόμο, ενώ έχει συνεργαστεί με την Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» και το Θέατρο Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου. ΟΙ δραστηριότητες της ομάδας αναπτύσσονται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αλλά και όπου αλλού σε όλη την Ελλάδα! Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: www.papalangki.gr

Ο Τάσος Αγγελόπουλος είναι διδάκτορας του Τμήματος Θεάτρου Α.Π.Θ. όπου διδάσκει το μάθημα «Θεατρικό Παιχνίδι». Είναι σκηνοθέτης, εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και εμψυχωτής προγραμμάτων για παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Το βιβλίο του «Παίζοντας θέατρο. Ασκήσεις και παιχνίδια για τη θεατρική αγωγή» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Σοφία».

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων