Feed
Άρθρα
Σχόλια
Κυρία Διευθύντρια,

Η ανωτέρω δράση οργανώνεται από τον Σύλλογό μας (Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ), υποστηρίζεται διοικητικά από το Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και ενισχύεται από πολλούς συλλόγους και σχολεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συνάπτουμε το συνοπτικό φυλλάδιό μας ενώ μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας thereturnofodysseus.gr . Επίσης συνάπτουμε το γενικό προκαταρκτικό πρόγραμμα.

Σας προσκαλώ να συμμετάσχετε με τους μαθητές και τους καθηγητές σας στην ανωτέρω δράση. Η συμμετοχή θα ήταν δυνατόν να είναι με την απαγγελία συγκεκριμένων Ραψωδιών της Οδύσσειας στις ημερομηνίες που αντιστοιχούν στα γεγονότα που περιγράφονται σε κάθε μία σύμφωνα με το ανωτέρω αρχικό πρόγραμμα.

Πχ. η απαγγελία της Ραψωδίας Α’ θα γίνει την 21/10, την ημέρα που η Αθηνά με την μορφή του Μέντορα συναντά τον Τηλέμαχο στην Ιθάκη.

Την ίδια μέρα μαθητές και φοιτητές και όποιος άλλος ενδιαφέρεται θα απαγγείλουν την ίδια Ραψωδία στην Ιθάκη αλλά και σε πάρα πολλές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο – σχολεία, πανεπιστήμια, συλλόγους κλπ. Οι απαγγελίες θα φωτογραφίζονται ή βιντεοσκοπούνται και θα τοποθετούνται με κατάλληλο τρόπο στο διαδίκτυο.
Πιστεύουμε, ότι με αυτό τον τρόπο ενισχύεται η επιθυμία των μαθητών να διαβάσουν την Οδύσσεια αλλά επίσης κεντρίζεται το ενδιαφέρον τους για τα κλασσικά γράμματα γενικά. Εξ άλλου η όλη οργάνωση προβάλλει την Ελλάδα γενικά και τους τόπους όπου ο Οδυσσέας και ο Τηλέμαχος κινήθηκαν τον τελευταίο μήνα της περιπέτειας ειδικά – Ιθάκη, Κέρκυρα, Πύλο, Σπάρτη. Σας γνωρίζω, ότι παρόμοιες προσκλήσεις συμμετοχής έχουν σταλεί σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια της περιοχής σας.
Σημειώνω επίσης ότι έχουμε ζητήσει από την διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού σας να εγκρίνει την συμμετοχή όσων σχολείων επιθυμούν σε αυτή την δράση. Θα είμαι ευτυχής να απαντήσω σε οποιαδήποτε ερώτησή σας ή και να δεχθώ οποιαδήποτε παρατήρηση ή άλλη ιδέα σας.
Με εκτίμηση,

Κ. Καρκανιάς
Πρόεδρος

Υ.Γ. : Πολύ σύντομα θα σας στείλουμε το τελικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων στον δήμο σας, αφού ολοκληρώσουμε τις συνεννοήσεις με την δημοτική αρχή και άλλους συλλόγους της περιοχής σας.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ-ΤΟΥ-ΟΔΥΣΣΕΑ-ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ-ΦΥΛΛΑΔΙΟ

-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ-ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων