Feed
Άρθρα
Σχόλια

Την Παρασκευή 10.2.2017 οι μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης, θετικής κατεύθυνσης του σχολείου μας, επισκέφθηκαν την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές αρχικά φιλοξενηθήκαμε στο Εργαστήριο Βιολογίας, όπου μας υποδέχθηκε η κ. Ελένη Παπανικολάου, Λέκτορας και μας μίλησε για το αντικείμενο της εργασίας της (γονιδιακή θεραπεία), για την έρευνά της στα βλαστοκύτταρα, αλλά και για την συσκευή PCR, την ανάπτυξη κυτταροκαλλιεργειών κα.

Στη συνέχεια ξεναγηθήκαμε στο εργαστήριο ιστολογίας. Εκεί μας υποδέχθηκε η κ. Σ. Χαβάκη, καθηγήτρια, η οποία μας μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι βιοψίες, για τις ιστοκαλλιέργειες, τη λειτουργία του ηλεκτρονικού μικροσκοπίου κα.

Η επόμενη συνάντησή μας ήταν στο εργαστήριο της κ. Δ. Περρέα, Καθηγήτριας Πειραματικής Παθοβιοχημείας και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Πειραματικής Χειρουργικής και Χειρουργικής Ερεύνης «Ν.Σ Χρηστέας». Αρχικά μας μίλησε η ίδια η καθηγήτρια για το ρόλο του εργαστηρίου στην εκπαίδευση των γιατρών και στη συνέχεια αυτή και οι βοηθοί της μας ξενάγησαν στους χώρους των χειρουργίων και στους χώρους εκτροφής των πειραματόζωων. Στο εργαστήριο αυτό που ίδρυσε ο κος Σκαλκέας, εκπαιδεύονται αρχικά οι χειρούργοι αλλά και οι περισσότεροι γιατροί στις κλινικές πρακτικές.

Τέλος ο κ. Γιώργος Τρουπής, Επίτιμος Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Ανατομίας μας υποδέχθηκε στο γραφείο του και μας περιέγραψε το ρόλο της σχολής στην κοινωνία και τη στάση που θα πρέπει να έχουν οι φοιτητές της σχολής στη διάρκεια των σπουδών τους. Στη συνέχεια ξεναγηθήκαμε στο μουσείο ανθρωπολογίας και στο εργαστήριο ανατομίας ανθρώπου όπου ενημερωθήκαμε για τον τρόπο εργασίας και εξάσκησης των φοιτητών στο χώρο αυτό.


Ήταν μια πολύ σημαντική ημέρα για τους μαθητές μας, οι οποίοι σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψης, επέδειξαν σοβαρότητα και πήραν τα εύσημα των καθηγητών της σχολής για τη συμπεριφορά τους.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους καθηγητές και ερευνητές για την θέλησή τους να μας υποδεχθούν, να ξεναγήσουν και να συνομιλήσουν με τους σχεδόν 40 μαθητές μας.

Συνοδοί καθηγητές ήταν οι κ. Ηλίας Γιασεμής, βιολόγος, κ. Αναστασία Καλαντζή, βιολόγος και κ. Παναγιώτης Κολιόπουλος, μαθηματικός.

γη

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων