Feed
Άρθρα
Σχόλια

Την Πέμπτη 15.12.2016, μία πολύ όμορφη μέρα, επισκεφθήκαμε το «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Στ. Νιάρχος» ένα νέο χώρο πολιτισμού για την Αθήνα, στην περιοχή του παλαιού ιπποδρόμου (Δέλτα Φαλήρου).

Αυτός ο χώρος περιλαμβάνει την κατασκευή και τον πλήρη εξοπλισμό νέων κτιριακών εγκαταστάσεων για την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) και την Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ), καθώς και τη δημιουργία του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, συνολικής έκτασης 210.000 μ².


Οι μαθητές περπάτησαν και γνώρισαν το πάρκο, το υδάτινο κανάλι, την Βιβλιοθήκη και το ενεργειακό στέγαστρο. Ταυτόχρονα είχαν την ευκαιρία να δουν μια επιλογή από δεκαοκτώ χάλκινα έργα του Χ. Καπράλου, πλάι σε μια μικρή αναδρομική έκθεση του Γ. Μόραλη. Πενήντα αριστουργήματα του Γιάννη Μόραλη, που προέρχονται κυρίως από τη μεγάλη δωρεά του στην Εθνική Πινακοθήκη αλλά και από ιδιωτικές συλλογές.


Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία, μια γνωριμία με ένα χώρο (πολιτισμικό και περιβαλλοντικό) που μπορεί να  προσφέρει στη χώρα και την πόλη νέες προοπτικές, απαραίτητα στοιχεία για να κινηθεί προς τα εμπρός, καθώς και ένα πλαίσιο για το μέλλον, σύμφωνα και με το όραμα του ιδρύματος.
γη

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων