Feed
Άρθρα
Σχόλια

 

Το Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης &  η Γραμμή ΣΟΣ ‘Δίπλα σου’

σας προσκαλούν

Εισαγωγή: Η Γραμμή ΣΟΣ του Ε.Δ.Γ.Ε. έχει σαν περιεχόμενο τη δράση κατά της βίας, με τρεις παραμέτρους:

  • Την αυτοπροστασία και την προστασία θύματος βίας, την στήριξη, την ψυχολογική και κοινωνική αποκατάσταση των θυμάτων βίας ή/και αποκλεισμού
  • Την πρόληψη της βίας και την αποκατάσταση της σχέσης των δύο φύλων αλλά και γενικότερων διαπροσωπικών, οικογενειακών ή άλλων ευρύτερων σχέσεων και δεσμών μέσω ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης, εκπαίδευσης κι επιμόρφωσης
  • Τη διατύπωση και υποβολή προτάσεων για αλλαγές του Νομικού και Θεσμικού πλαισίου, έτσι ώστε να μειωθούν κατά το δυνατόν τα φαινόμενα βίας, να βελτιωθούν οι ανθρώπινες σχέσεις και να αναπτυχθεί το αίσθημα αλληλεγγύης και κοινωνικής ασφάλειας.

Οι επιμορφώσεις απευθύνονται σε άτομα που στηρίζουν συμπολίτες μας,ως επαγγελματίες αλλά κι εθελοντές. Αντλούν τεχνογνωσία από 14.000 υποθέσεις που έχουμε χειριστεί και είναι βιωματικά.

Α.  Σεμινάριο 14και 15 Οκτώβρη,  «Διαχείριση Μετατραυματικού Σοκ.»

    Χωρος: Ρεθύμνου 9, γ όροφος, πλησίον ξενοδοχείου Παρκ και Αρχ. Μουσείου.

Χρόνος: Παρ. 6-9μμ και Σαββ 10-2μμ

Το πρώτο διήμερο σεμινάριο του φθινοπώρου έχει θέμα το Μετατραυματικό Στρες.

Στόχος του πρώτου σεμιναρίου είναι να κατανοήσουν – βιωματικά, διαδραστικά -οι εθελοντές, τα θέματα και τις επιλογές δράσεων. Απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να στηρίξουν τον εαυτό τους και θύματα βίας. Η στήριξη τρίτων γίνεται μέσα από ομαδική συνεργασία ώστε, αυτό που προσφέρουν να αποβαίνει θετικά και για τον πάσχοντα αλλά και για την προσωπική τους ζωή. Δεξιότητες (π.χ. ακρόαση, διαχείριση συναισθημάτων, επικοινωνία με την διαφορετικότητα) αλλά και εργαλεία σχετικά με το νομικό πλαίσιο, κατακτώνται σε συνεργασία με ήδη έμπειρα μέλη της γραμμής ΣΟΣ και των άλλων υπηρεσιών του ΕΔΓΕ.

Είναι το πρώτο βήμα για τη συμμετοχή σε ένα χώρο αλληλεγγύης και δημιουργικότητας.

 

Β .  Σεμινάριο. «Το έργο του ΕΔΓΕ».

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, 6μμ-7.30

Χώρος, Ρεθύμνου 9, γ όροφος, πλησίον Αρχαιολογικού Μουσείου και ξενοδοχείου Παρκ.

Αφορά το έργο μας στο δεδομένο σήμερα οικονομικό, νομικό και κοινωνικό περιβάλλον. Συζητούνται στόχοι και δυνατότητες συνεργασιών. Παρουσιάζεται η Τράπεζα Χρόνου

Ακολουθεί Πάρτυ

 

Γ. Σεμινάριο. « Γονεϊκότητα, από την καλή και από την ανάποδη»

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, 5μμ-9μμ

Τόπος: 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο, όπισθεν Παναθηναϊκού.

Εισαγωγή στις σχέσεις μητέρας- παιδιών, πατέρα- παιδιών. Παιδιά σε χωρισμένες οικογένειες. Εφηβεία. Σεξουαλική αγωγή εφήβων. Διαχείριση κρίσεων στην οικογένεια.

Διαδραστική θεώρηση θεμάτων που θα φέρουν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες.

 

Δ. Σεμινάριο «Διαμεσολάβηση σε Συγκρούσεις»

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 6-9 μμ και Σάββατο 26, 10-2μμ. Χώρος, Ρεθύμνου 9, γ όροφος, πλησίον Αρχαιολογικού Μουσείου και ξενοδοχείου Παρκ.

Περιεχόμενο είναι η διαμεσολάβηση χωρίς κίνδυνο του διαμεσολαβητή, με τη μεγαλύτερη δυνατή ωφέλεια στους διαπλεκόμενους. Πρόκειται για σεμινάριο προς άτομα που έχουν ήδη κάνει άλλο σεμινάριο της Γραμμής ΣΟΣ που να περιέχει στήριξη, ακρόαση και ενδυνάμωση. Οι εθελοντές που συμβάλλουν στη Γραμμή ΣΟΣ εποπτεύονται και επιμορφώνονται συνεχώς. Ακριβώς διότι, όπως αναφέρεται πιο πάνω, η γραμμή SOS έχει συμβουλευτικό, υποστηρικτικό και παραπεμπτικό χαρακτήρα: τα άτομα που απευθύνονται σε αυτήν για βοήθεια  έχουν ποικίλες και σοβαρές ανάγκες. Οι εθελοντές συμμετέχουν ανάλογα με τις ιδιαίτερες γνώσεις, τα ενδιαφέροντα και την προσωπικότητά τους, πάντοτε όμως με απόλυτη εχεμύθεια, προσέχοντας να μην προκαλέσουν περαιτέρω κινδύνους σε όσους απευθύνονται  ή και στους εαυτούς τους. Πρώτιστο μέλημά μας είναι να προάγουν αισθήματα αυτοσεβασμού, ασφάλειας, κοινωνικής αλληλεγγύης και ενσυναίσθησης(empathy).Για εκπαιδευτικούς, δικηγόρους, συμβούλους γενικότερα.

 

Ε Σεμινάριο «Δημιουργική Γραφή και Δημιουργία Σεναρίων»

Παρ.2 Δεκ, 6μμ-9μμ και Σάββατο 10-2μμ

Χώρος, Ρεθύμνου 9, γ όροφος, πλησίον Αρχαιολογικού Μουσείου και ξενοδοχείου Παρκ.

Λαμβάνοντας σαν βάση θεματικές από τα ενδιαφέροντα των ατόμων που θα συμμετέχουν θα υπάρχει θεατρικό παιχνίδι, γραφή και εικαστική έκφραση, με έμφαση στη δημιουργία πρωτότυπων κειμένων.

ΣΤ Σεμινάριο «Εξαρτήσεις» μια προσέγγιση πρόληψης και στήριξης Χώρος, Ρεθύμνου 9, γ όροφος, πλησίον Αρχαιολογικού Μουσείου και ξενοδοχείου Παρκ.

Τετάρτη 7 Δεκ., 6-9

 Εισήγηση και βιωματικές δραστηριότητες γύρω από διάφορες μορφές εξαρτήσεων και τη σχέση τους με κακοποίηση.

Κόστος

Τα σεμινάρια έχουν ένα μικρό κόστος που στηρίζει τη Γραμμή ΣΟΣ, 10 ευρώ την ημέρα. Για το σύνολο των σεμιναρίων- ώστε να παρακολουθήσει κάποιος όσα θέλει,  70 ευρώ. Δίνεται βεβαίωση.

Δωρεάν για τα οικονομικώς συνεπή μέλη μας και το μισό κόστος για ανέργους.

Ενημερώστε μας για τη συμμετοχή σας έγκαιρα γιατί οι επιμορφώσεις γίνονται σε ολιγομελείς ομάδες. Θα τηρηθεί προτεραιότητα.

Κρατήσεις θέσεων στα τηλ. 210 6411449, 210 9700814 και στο nroubani@gmail.com

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων