«

»

Οκτ 20

Συμμετοχή του σχολείου μας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού

 Για δεύτερη συνεχή χρονιά το σχολείο μας συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων – με την υποστήριξη των Σχολικών Συμβούλων Πληροφορικής, της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και της Ένωσης Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΜηΠΕΕ).

Η ιδέα είναι να προβληθεί ο προγραμματισμός, να απομυθοποιηθούν οι σχετικές δεξιότητες. Κάθε μαθητής θα πρέπει να έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την επιστήμη των υπολογιστών. Αυτό θα τον βοηθήσει να καλλιεργήσει δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων, κριτική σκέψη και να αναπτύξει λογική και δημιουργικότητα. Ξεκινώντας νωρίς, οι μαθητές θα έχουν ένα θεμέλιο για επιτυχία σε οποιαδήποτε σταδιοδρομία του 21ου αιώνα.
Στις 10-18 Οκτωβρίου 2015 μαθητές όλων των τάξεων παρακολούθησαν μαθήματα γνωριμίας και εξάσκησης στον προγραμματισμό. Συγκεκριμένα μαθητές της Α’ Τάξης έφτιαξαν την πρώτη τους εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό Android ενώ μαθητές της Β’ και Γ΄ τάξης έφτιαξαν προγράμματα στο εκπαιδευτικό προγραμματιστικό περιβάλλον του διερμηνευτή της Γλώσσας.

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων