«

»

Οκτ 06

Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (EU Code Week)

H HePIS, μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου CEPIS (Council of European Professional Informatics Societies), υποστηρίζει ενεργά την Πανευρωπαΐκή Εβδομάδα Προγραμματισμού της Ευρωπαΐκής Επιτροπής και ενθαρρύνει φορείς εκπαίδευσης, επιχειρήσεις, μη κυβερνητικούς οργανισμούς, εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις της πρωτοβουλίας.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2013 και έκτοτε περισσότερα από 150.000 άτομα έχουν συμμετάσχει σε 4.200 εκδηλώσεις σε 36 χώρες εντός και εκτός της Ευρώπης.

 

Γιατί κάποιος να μάθει προγραμματισμό;

Η Πανευρωπαΐκή Εβδομάδα Προγραμματισμού έρχεται σε μια χρονική περίοδο, κατά την οποία, πολλά στελέχη διεθνώς, υποστηρίζουν ότι σε λίγα χρόνια όσοι δεν γνωρίζουν κάποιον κώδικα προγραμματισμού θα θεωρούνται «αναλφάβητοι», αφού θα αποτελεί τον πυρήνα όλων των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού. Στοιχειώδεις δεξιότητες προγραμματισμού θα απαιτούνται πλέον από τους υποψηφίους και θα περιλαμβάνονται στις περιγραφές πολλών θέσεων εργασίας στο άμεσο μέλλον.

Σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία, ο προγραμματισμός αναπτύσσει δεξιότητες όπως κριτική σκέψη, λογική, δημιουργικότητα και ικανότητα επίλυσης προβλημάτων.

Παράλληλα, μαθαίνοντας προγραμματισμό οι νέοι είναι σε θέση να θέσουν σε εφαρμογή τις ιδέες τους, να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητα τους και να καινοτομήσουν.

Διαβάστε περισσότερα για τις εκδηλώσεις και τη συμμετοχή σας  ΕΔΩ

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων