«

»

Μαΐ 03

Πρόγραμμα «YOUNG LEARNERS – A.I.E.S.E.C.» – 2015

Για δεύτερη χρονιά το σχολείο μας συμμετείχε στο πρόγραμμα της A.I.E.S.E.C. ‘Young learners’, το οποίο διοργανώνεται από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Το πρόγραμμα διήρκησε 5 εβδομάδες, από 26-1-2015 έως και 2-3-2015. Στα πλαίσια του Project το 2ο Γ.Ε.Λ. Αλίμου, οι υπεύθυνες καθηγήτριες Αγγλικής Γλώσσας κα. ΚΑΜΠΕΡΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ και κα. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ και φυσικά η Διευθύντρια κα. ΡΟΜΠΟΤΗ ΣΤΑΜΑΤΑ υποδέχθηκαν 4 φοιτητές/-τριες από χώρες του εξωτερικού.


Συγκεκριμένα υποδεχθήκαμε:
 Τον LOIC από τη Γαλλία (23 ετών-Φοιτητή Marketing)
 Tην PAMELA από την Κόστα Ρίκα (22 ετών-Φοιτήτρια Δημοσίων Σχέσεων)
 Την ANNA από την Ουκρανία (20 ετών-Φοιτήτρια στο Μεταφραστικό)
 Την ΤΗΥ από to Βιετνάμ (22 ετών-Φοιτήτρια Δημοσίων Σχέσων σε Πανεπιστήμιο του Καναδά).
Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος το πρόγραμμα συμπεριελάμβανε μία σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων. Οι μαθητές/-τριες των τμημάτων Α1/Β1/Β3/Β4/Γ1/Γ2/Γ3/Γ4 παρακολούθησαν σεμινάρια που δόθηκαν από τους προαναφερθέντες φοιτητές, πάντα εντός του διδακτικού ωραρίου, με την εξής θεματολογία:
 Παρουσίαση της χώρας τους
 Ανακαλύπτω την προσωπικότητά μου (Strengths and weaknesses)
 Τα προσόντα ενός επιτυχημένου ομιλητή (Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν σε ομάδες παρουσιάζοντας και οι ίδιοι συγκεκριμένα θέματα)
 Συμμετοχή σε ομαδικά παιχνίδια με στόχο τη συνεργατικότητα
 Παρουσίαση σύνταξης βιογραφικού
Θα πρέπει να επισημανθεί η εξαιρετική παρουσίαση του θέματος:«ΕΛΛΑΔΑ: ΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΗΣ» από τους μαθητές του τμήματος Α1. Η παρουσίαση έγινε στην Αγγλική Γλώσσα και οι μαθητές δούλεψαν σε ομάδες κάνοντας χρήση PC και προτζέκτορα.
Είναι προφανές ότι το πρόγραμμα ‘YOUNG LEARNERS’ προσφέρει πολλαπλά οφέλη στους συμμετέχοντες μαθητές. Μαθαίνουν την αξία της ομαδικότητας, αποκομίζουν γνώσεις, εξασκούν την Αγγλική Γλώσσα (το πρόγραμμα διεξάγεται εξ’ολοκλήρου στα Αγγλικά), έρχονται σε επαφή με νέους φοιτητές από άλλες χώρες διευρύνοντας έτσι τους πνευματικούς τους ορίζοντες και οπωσδήποτε το μάθημα γίνεται πιο ευχάριστο και πιο δημιουργικό.
Είναι σίγουρο πλέον ότι θα επιθυμούσαμε το project να πραγματοποιηθεί και μέσα στις επόμενες σχολικές χρονιές.

Οι καθηγήτριες

Καμπέρου Βασιλική και Κουτσουμπού Ευγενία

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων