Feed
Άρθρα
Σχόλια

Την Δευτέρα 2.2.2015, οι μαθητές της θετικής κατεύθυνσης, της Β΄ τάξης του Σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στα εργαστήρια του Τομέα Βοτανικής, του Βιολογικού τμήματος του ΕΚΠΑ. Διοργανωτής της επίσκεψης ήταν ο Καθηγητής Βιολογίας του σχολείου μας, Γιασεμής Ηλίας και συνοδοί καθηγήτριες οι κ. Βλάχου Όλγα και κ. Κουτσουμπού Ευγενία.
Μας υποδέχθηκαν οι κ. Κοσμάς Χαραλαμπίδης (Επίκουρος καθηγητής μοριακής Βιολογίας ανάπτυξης φυτών) και ο Δ/ντής του τομέα, κ. Γεωργίου Κυριάκος, Αναπληρωτής καθηγητής.
Αρχικά μας μίλησε ο κ. Χαραλαμπίδης για τη σημασία της επιστήμης της βιολογίας, τη διασύνδεση των επιστημών και την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ αυτών (πχ βιολογία με πληροφορική), τα θέματα έρευνας του εργαστηρίου και απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών, μεταξύ αυτών και για τους ΓΤΟ. Στη συνέχεια ο κ. Χατζηνικολάου Δημήτρης (Χημικός μηχανικός – Επίκουρος καθηγητής μικροβιακής βιοτεχνολογίας) μας μίλησε για τα ένζυμα και το ρόλο τους σήμερα στην βιομηχανία.
Στη συνέχεια ξεναγηθήκαμε σε εργαστήρια, όπου ο Δρ Σαββίδης Αλέξανδρος (ΕΔΙΠ) μας έδειξε και μας μίλησε για την λειτουργία ενός βιοαντιδραστήρα, η Δρ Γιαννούτσου Ελένη (ΕΔΙΠ, μας έδειξε τον τρόπο λειτουργίας και χρήσης του φωτονικού και ηλεκτρονικού μικροσκοπίου. Τέλος είδαμε τους τρόπους εργαστηριακής καλλιέργειας και διασταύρωσης φυτών, καθώς και κλασσικές συσκευές που χρησιμοποιούνται εκεί και σε άλλα εργαστήρια βιολογίας (PCR, συσκευή ηλεκτροφόρησης, κα).

20150202_13291320150202_122612OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ήταν μια πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική επίσκεψη για τους μαθητές μας, σε χώρους που παράγεται σήμερα η έρευνα και η επιστήμη σε έναν από τους πιο πρωτοποριακούς τομείς της. Η επαφή με ανθρώπους που εργάζονται σήμερα στους εργαστηριακούς πάγκους, μπορεί να καλύψει έναν από τους στόχους του σύγχρονου Λυκείου, την αλληλεπίδραση της «σχολικής επιστήμης» με τους χώρους και τους ανθρώπους που παράγεται αυτή. Και να τους ανοίξει ορίζοντες για μια μελλοντική σταδιοδρομία.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων