«

»

Φεβ 21

Θεατρική Παράσταση στο Σχολείο μας του έργου «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2»

Μια εντυπωσιακή παράσταση ανέβηκε στη σκηνή της αίθουσας εκδηλώσεων του 2ου Λυκείου Αλίμου, στις 21 Ιανουαρίου 2015 και έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους μαθητές του σχολείου. Πρόκειται για το θεατρικό έργο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2», που σκηνοθέτησαν ο συνθέτης, ηθοποιός και σκηνοθέτης Κώστας Γάκης και οι ηθοποιοί Αθηνά Μουστάκα και Κωνσταντίνος Μπιμπής.
Τo έργο αποτελεί διασκευή του γνωστού δράματος του Σαίξπηρ και οι συντελεστές του προσέφεραν την ευκαιρία στους μαθητές να απολαύσουν τη ζωντάνια ενός κλασικού έργου.
Με νεανική δύναμη και υποκριτική ικανότητα οι ηθοποιοί απέδωσαν ένα έργο- παζλ από ποικίλα θεατρικά είδη και ύφη, που αποκαλύπτει τον πιο βαθύ, τον πιο παράλογο, τον πιο ακραίο έρωτα.
Η κιθάρα του πολυτάλαντου καλλιτέχνη Κώστα Γάκη επένδυσε το έργο με ποικιλία μουσικών ειδών, κρατώντας το κοινό σε μια απίστευτη εγρήγορση. Χάρισε απόλαυση, εξασφάλισε τη μέθεξη του κοινού με τα δρώμενα, απόσπασε τα χειροκροτήματα, τη συγκίνηση, τη χαρά, το θαυμασμό των μαθητών.
Μια καταπληκτική παράσταση που άφησε το θέατρο 104 και ταξίδεψε ως το σχολείο μας για να διδάξει στους μαθητές πώς ένα κλασικό έργο μπορεί να μετατραπεί σε ζωντανό θέατρο.

IMG_8085IMG_8730IMG_7990
Στο τέλος της παράστασης οι μαθητές υπέβαλαν ερωτήσεις στους ηθοποιούς. Οι κοντινές ηλικίες, ο τρόπος έκφρασης, η ίδια γλώσσα καθιστούσαν άμεση την επικοινωνία. Με ευθύτητα και απλότητα, με ειλικρίνεια και χιούμορ απάντησαν οι ηθοποιοί και γέμισαν τις εφηβικές ψυχές με την πεποίθηση ότι συμβαίνουν ωραία πράγματα γύρω μας, αρκεί να τα ανακαλύπτουμε.

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων