«

»

Νοέ 19

Εκδήλωση του σχολείου μας για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ) και το AIDS

Στα πλαίσια των προσπαθειών του Σχολείου μας να συμβάλλουμε στην σωστή ανάπτυξη της προσωπικής και κοινωνικής υγείας των μαθητών μας, συνεχίζουμε και φέτος να ανταποκρινόμαστε με αίσθημα ευθύνης.

Έτσι την Δευτέρα 10.11.2014 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας και στο χώρο του εργαστηρίου Βιολογίας – Φυσικής, εκδήλωση για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και το AIDS, με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας κατά του AIDS (1η Δεκεμβρίου).

Στη φετινή εκδήλωση ομιλητής, καλεσμένος του καθηγητή Βιολογίας του σχολείου μας κ Γιασεμή Ηλία, ήταν ο κος Λιάντης Ηλίας, Ψυχολόγος, Επιμορφωτής του Κέντρου Ειδικών Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Ο κος Λιάντης ενημέρωσε, με διαδοχικές του ομιλίες, τους μαθητές της Α΄ τάξης του σχολείου μας.

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στους κινδύνους από τα πολλά σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα γενικά και ειδικά για το AIDS, τους τρόπους μετάδοσης των ΣΜΝ καθώς και τους τρόπους προφύλαξης. Αναφέρθηκε αναλυτικά στη  πρόληψη, αλλά και τις ευθύνες που έχει ο καθένας μας ατομικά, για την διαφύλαξη της υγείας του.

Στην διάρκεια των ομιλιών του, o καλεσμένος μας ρώτησε, συζήτησε και απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων των μαθητών και μαθητριών μας.

Το ενδιαφέρον που έδειξαν οι μαθητές, η συμμετοχή τους στις συζητήσεις μέσα σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα και το χειροκρότημα, στο τέλος των ομιλιών, πιστοποίησαν την επιτυχία και αυτής της εκδήλωσης.

Ευχαριστούμε θερμά τον κο Η. Λιάντη για την ανταπόκρισή του στην πρόσκλησή μας, τη διάθεση και τον χρόνο που διέθεσε επί 4 περίπου ώρες.

γη

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων