Feed
Άρθρα
Σχόλια

       Την Πέμπτη 6 Μαρτίου2014, πανελλήνια  ημέρα  κατά της ενδοσχολικής  βίας, στο πλαίσιο δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του μαθητικού πληθυσμού, η ομάδα ενδιαφέροντος ΑΕΕ2 πραγματοποίησε έρευνα για το σχολικό εκφοβισμό με ερωτηματολόγια που μοίρασε στους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου.

Δείτε τα αποτελέσματα της έρευνας  ΕΔΩ

       Επίσης, οι μαθητές και των τριών τάξεων του Λυκείου παρακολούθησαν την κινηματογραφική ταινία «Μαθήματα Αμερικανικής Ιστορίας», μία  δυνατή ταινία, γροθιά στο κατεστημένο, που αποτυπώνει με  ρεαλιστικότητα και ακρίβεια το κλίμα ανάμεσα στις νεανικές συμμορίες του Λος Άντζελες, τις φυλετικές διακρίσεις, τις  ακρότητες, τη βία και τον πόνο που αναπαράγουν. Και ενώ οι ήρωες νομίζουν πως μπορούν να διατηρήσουν τις ισορροπίες, πέφτουν θύματα της ίδιας τους της μανίας, καταστρέφοντας, όχι μόνο τις δικές τους ζωές, αλλά και αυτών που αγαπάνε περισσότερο. Ωστόσο, η ταινία τονίζει ότι ακόμα και για τα άτομα αυτά μπορεί να υπάρξει ειλικρινής μεταμέλεια και μια δεύτερη ευκαιρία, με την υιοθέτηση μιας νέας στάσης ζωής που να διορθώνει τα λάθη του παρελθόντος.

        Μετά την προβολή της ταινίας ακολούθησε συζήτηση στα τμήματα, όπου μαθητές και καθηγητές εξέθεσαν ανοιχτά τις σκέψεις, και τους προβληματισμούς τους, αντάλλαξαν πληροφορίες, εμπειρίες και ιδέες για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας.

                                                                                  H καθηγήτρια

                                                                         Ξαγοράρη Αικατερίνη, Φιλόλογος

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων