Feed
Άρθρα
Σχόλια

Οι μαθητές του πολιτιστικού προγράμματος «Ιστολόγιο του 2ου» επισκέφτηκαν το εκκλησάκι των Εισοδίων της Θεοτόκου, στο κτήμα Γερουλάνου, την 21η Νοεμβρίου 2013, ημέρα εορτασμού της Παναγίας. Η ομάδα εκπροσωπούμενη από τη Διευθύντρια, κ. Σταμάτα Ρομποτή, υπεύθυνη του προγράμματος είχε υποβάλλει διαδοχικά αιτήματα προς την εταιρεία Μakro για την παραχώρηση του δικαιώματος εισόδου στον χώρο, κατά το προηγούμενο σχολικό έτος, προκειμένου να υπηρετηθούν μορφωτικοί και παιδαγωγικοί στόχοι. Δυστυχώς δεν βρήκε ανταπόκριση και μόνο κατά την προαναφερθείσα ημερομηνία έγινε αυτό εφικτό. Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ,κατά τον περασμένο χρόνο, στο βυζαντινό εκκλησάκι δεν είχε κανένας πρόσβαση.

Είναι φανερό ότι και η δική μας παρέμβαση- απαίτηση για την προσβασιμότητα σ’έναν χώρο μεγάλης ιστορικής αξίας και θρησκευτικής σημασίας, όπως και άλλων προσώπων και φορέων της τοπικής κοινωνίας και πρωταρχικά του πατέρα Διονύσιου, ιερέα του ναού της Ζωοδόχου Πηγής στον Άλιμο έφερε αποτέλεσμα.

Είμαστε δε σε αναμονή της απόφασης του μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, στο οποίο εκδικάστηκαν ασφαλιστικά μέτρα, για τη δυνατότητα μας να επισκεπτόμαστε ένα μνημείο του πολιτισμού μας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων