Feed
Άρθρα
Σχόλια

  Στις 13-12-2013 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των τμημάτων Β2 και Β4 στο Εβραϊκό Μουσείο με τους καθηγητές Κουτρίδη Ελένη και Φεύγα Παναγιώτη. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια των μαθημάτων των Θρησκευτικών και της Ιστορίας. Τα παιδιά με τους συνοδούς καθηγητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις αίθουσες του Εβραϊκού Μουσείου και να συζητήσουν με την ξεναγό του Μουσείου για τον πολιτισμό των Εβραίων, την Εβραϊκή Θρησκεία καθώς και για τους Έλληνες Εβραίους.

Επισκέφτηκαν την ειδική έκθεση (φωτογραφίας-αρχείων) με θέμα τη συμμετοχή των Ελλήνων Εβραίων στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η ειδική έκθεση συμπληρωνόταν με μια μικρή ταινία ντοκιμαντέρ στην οποία οι μαρτυρίες Ελλήνων και Εβραίων από τα χρόνια του πολέμου εντυπωσίασαν ιδιαίτερα τα παιδιά. Τα παιδιά γνώρισαν έτσι τους κινδύνους που διέτρεχαν οι Εβραίοι της Ελλάδας την περίοδο εκείνη, αλλά και τη βοήθεια που δέχτηκαν από τους Χριστιανούς συμπατριώτες τους.

Επίσης, γνώρισαν σε διάφορες αίθουσες του Μουσείου τον καθημερινό τρόπο ζωής των Εβραίων, ιδίως κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής περιόδου. Γνώρισαν τα έθιμα, τις θρησκευτικές τους γιορτές και τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες. Είδαν από κοντά αντικείμενα που χρησιμοποιούνται σε θρησκευτικές τελετές (τορά) και επίσης είδαν και το χώρο της θρησκευτικής λατρείας, τη Συναγωγή.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων