Feed
Άρθρα
Σχόλια

Διαγωνισμός  CERN: μια δέσμη για τα σχολεία

Το 2014, στην επέτειο των 60ων γενεθλίων του, το CERN θα διαθέσει σε  μια ομάδα μαθητών τον απαραίτητο εξοπλισμό και χρόνο δέσμης από τον επιταχυντή LHC, ώστε να εκτελέσουν ένα δικό τους πείραμα. Οι μαθητές θα έχουν καθοδήγηση από ομάδα φυσικών, μηχανικών και επιστημόνων ειδικών στη συλλογή και ανάλυση δεδομένων.  Ο χρόνος χρήσης της δέσμης θα κατανεμηθεί στη μαθητική ομάδα με επιστημονικό διαγωνισμό,  όπως ακριβώς κατανέμεται σε όλα τα πειράματα του CERN.
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ηλικίας από 16 ετών και άνω. Οι ομάδες θα πρέπει να συγκροτούνται από 9 ως 30 μέλη με τη συμμετοχή τουλάχιστον ενός καθηγητή.
Θα γίνει προεπιλογή των καλύτερων προτάσεων από επιστημονική επιτροπή του CERN και η καλύτερη πρόταση θα επιλεγεί από την SPSC, την επιτροπή που επιλέγει όλες τις πειραματικές προτάσεις που υποβάλλονται από τις επιστημονικές ομάδες που εργάζονται στο CERN.

Έπαθλα:
        Η πρώτη ομάδα θα επισκεφθεί το CERN για μία εβδομάδα κατά την περίοδο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2014 (9 μαθητές και μέχρι δύο καθηγητές) για να εκτελέσει τα πειράματα που πρότεινε.
        Όσες ομάδες προεπιλεγούν από την επιστημονική επιτροπή του CERN θα πάρουν μπλουζάκια  και δώρα έκπληξη από το κατάστημα του CERN.

Σημαντικές ημερομηνίες:
        Δήλωση συμμετοχής (ηλεκτρονικά) ως:  Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2014 στις 24:00 (ώρα Κεντρικής Ευρώπης)
        Υποβολή προτάσεων ως: Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014 στις 24:00 (ώρα Κεντρικής Ευρώπης)
        Ανακοίνωση των νικητών: Μάιος 2014

Αναλυτικές λεπτομέρειες θα βρείτε στη διεύθυνση:
http://home.web.cern.ch/students-educators/spotlight/2013/competition-beam-line-schools

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων