2o Γενικό Λύκειο Πάτρας

Προσωπικοί κωδικοί και Απολυτήρια.

Σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την Φ251/75431 /Α5/24-6-2021 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ, μέχρι αύριο 30 Ιουνίου οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων πρέπει να προσέλθουν στο 2ο ΓΕΛ Πάτρας για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό για υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου.

Ενημερώνουμε επίσης, ότι από αύριο 30 Ιουνίου και ώρα 08.30′, καθώς και όλες τις Πέμπτες του Ιουλίου και του Αυγούστου, οι απόφοιτοι μπορούν να παραλαμβάνουν τα Απολυτήριά τους υπογράφοντας στο Πρωτόκολλο του Σχολείου.

Ειδικά για το Απολυτήριο Γενικού Λυκείου ισχύουν τα εξής:

Το Απολυτήριο Γενικού Λυκείου είναι ένα προσωπικό έγγραφο – τίτλος που ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ. Αυτό σημαίνει ότι οι απόφοιτοι θα πρέπει να το προφυλάσσουν από τη φθορά και να φροντίζουν ώστε να μη χαθεί. Το πρωτότυπο Απολυτήριο δεν κατατίθεται σε κανέναν φορέα ή υπηρεσία. Αν ζητηθεί, κατατίθεται απλό φωτοαντίγραφο ή θεωρημένο φωτοαντίγραφο από τα Κ.Ε.Π. (Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών). Σε απώλεια ή καταστροφή του, όπως αναφέρθηκε, ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ. Σ’ αυτή την περίπτωση ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση (σύμφωνα με το άρθρο 8 Ν.1599/1986) στο Σχολείο όπου βεβαιώνει την απώλεια ή καταστροφή και στην θέση του Απολυτηρίου εκδίδεται άλλος τίτλος, που ονομάζεται «Αποδεικτικό Απόλυσης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *