2o Γενικό Λύκειο Πάτρας

Δικαιολόγηση των απουσιών και ένταξη στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση μαθητών που συνοικούν με άτομα που πάσχουν από σοβαρό/ά υποκείμενο/α νόσημα/τα.

Σας ενημερώνουμε σχετικά με απόφαση που αφορά στη σύσταση και συγκρότηση πενταμελούς επιτροπής για μαθητές/τριες που συνοικούν με άτομα που πάσχουν από σοβαρό/ά υποκείμενο/α νόσημα/τα, προκειμένου οι μαθητές/τριες αυτοί να συμμετάσχουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και μετά το άνοιγμα των Σχολείων.
Η δικαιολόγηση των απουσιών κατά το πρώτο τετράμηνο του σχολικού έτους 2020- 2021 των μαθητών/τριών κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας, οι οποίοι δεν πάσχουν οι ίδιοι/ίδιες από κάποιο σοβαρό νόσημα πλην όμως συνοικούν με άτομα, τα οποία ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου σχετικά με τη λοίμωξη COVID – 19, γίνεται ύστερα από αιτιολογημένη απόφαση ειδικής επιστημονικής Επιτροπής. Η απόφαση αναφέρεται προφανώς σε απουσίες που έγιναν όσο διάστημα το Σχολείο λειτουργούσε δια ζώσης.
Ως άτομα συνοικούντα με τους μαθητές/τριες για την εφαρμογή της παρούσης ορίζονται οι κηδεμόνες και οι συγγενείς μέχρι δευτέρου βαθμού ευθέως ή εκ πλαγίου των μαθητών/τριών και στην περίπτωση που οι μαθητές/τριες είναι ενήλικοι και οι σύζυγοι αυτών.
Οι ανωτέρω μαθητές/τριες μετά την απόφαση της παραπάνω Επιτροπής δύνανται να παρακολουθούν μαθήματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης κατά τις κείμενες διατάξεις.
Δείτε εδώ το ΦΕΚ της σύστασης της Επιτροπής.
Δείτε εδώ το ΦΕΚ που καθορίζει τις ευπαθείς ομάδες.
Δείτε εδώ τις διευκρινήσεις του ΥΠΕΘ. Προσοχή. Η αίτηση και ο φάκελος θα πρέπει να κατατεθούν στο Σχολείο με κάθε πρόσφορο τρόπο ως την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *