2o Γενικό Λύκειο Πάτρας

Οδηγίες & υποστήριξη για τους υποψηφίους για τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου 2020

Καθώς αύριο ξεκινά η διαδικασία δημιουργίας προσωπικών κωδικών ασφαλείας για τους υποψηφίους του 2ου ΓΕΛ Πάτρας (δες προηγούμενο άρθρο), παραθέτουμε εδώ κάποιες χρήσιμες οδηγίες για τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου:

 

  • Το Μηχανογραφικό μου Δελτίο (ΜΔ) βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr. Μπορώ να μπω να το συμπληρώσω χρησιμοποιώντας:
  1. Τον οκταψήφιο κωδικό υποψηφίου που υπάρχει πάνω στο Δελτίο Εξεταζομένου, και
  2. Τον μυστικό προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), που δημιούργησα.
  • Συμπληρώνω χωρίς βιασύνη τα στοιχεία που απαιτούνται βήμα-βήμα και κατόπιν την σειρά προτίμησής μου για τις Σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Δεν μπορώ να βάλω δύο φορές τον ίδιο αριθμό προτίμησης, ούτε να παραλείψω κάποιον αριθμό από τη σειρά (πχ. 1,2,3,5,6). Το σύστημα θα μου υποδείξει το λάθος. Στο τέλος των βημάτων έχω δυο δυνατότητες: Ή να αποθηκεύσω προσωρινά το μηχανογραφικό μου ή να το οριστικοποιήσω. Μπορώ λοιπόν να μπω όσες φορές θέλω και στο τέλος να αποθηκεύω το προσωρινό μου μηχανογραφικό με τις αλλαγές που θα κάνω κάθε φορά. Προσοχή, όμως! Πριν από τη λήξη της προθεσμίας (17 Ιουλίου 2020) πρέπει να το κάνω οριστικό. ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΟ. Στο τέλος εκτυπώνω ή αποθηκεύω σε μορφή pdf.
  • Αν δηλώσω κάποιες Σχολές που απαιτούν ειδικό μάθημα ή πρακτικές δοκιμασίες, δεν επιλέγομαι παρά μόνο αν έχω εξεταστεί και επιτύχει σε αυτά.
  • Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των Σχολών που μπορώ να δηλώσω. Δηλώνοντας περισσότερες δεν ζημιώθηκε κανείς, ενώ το αντίθετο έχει συμβεί πολλές φορές.
  • Κριτήριο για ένα καλό ΜΔ, δεν είναι αυτό που μπορώ να πιάσω με τα μόριά μου, αλλά η πραγματική σειρά προτίμησης, δηλαδή αυτό που θέλω περισσότερο.
  • Αν οριστικοποιήσω το ΜΔ και μετά μετανιώσω, απευθύνομαι στο Σχολείο στις ημερομηνίες που θα είναι ανοιχτό (Τρίτη 7/7 και Τρίτη 14/7) και καταθέτω γραπτή αίτηση ακύρωσης του ΜΔ, ώστε να το υποβάλλω εκ νέου μέσα στην προθεσμία.

Στην σελίδα http://exams.it.minedu.gov.gr υπάρχει πλήρες ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΓΕΛ 32 σελίδων με εικόνες, το οποίο μπορείτε να συμβουλευτείτε.

Μπορείτε να βρείτε το Μηχανογραφικό Δελτίο του 2020 με οδηγίες, σε μορφή pdf (εκτυπώσιμη) εδώ

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΔ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΤΡΙΤΕΣ, ΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΣΤΟ email: angianno@sch.gr

Ο Υποδ/ντής

Ανδρέας Γιαννόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *