2o Γενικό Λύκειο Πάτρας

Παράδοση Απολυτηρίων των αποφοίτων και δημιουργία προσωπικού κωδικού για υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου

Από τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018, από τις 10 π.μ. και μετά, ξεκινά η παράδοση των Απολυτηρίων των αποφοίτων μας από τη Γραμματεία του Σχολείου. Το Απολυτήριο Γενικού Λυκείου είναι ένα προσωπικό έγγραφο – τίτλος που ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ. Αυτό σημαίνει ότι οι απόφοιτοι θα πρέπει να το προφυλάσσουν από τη φθορά και να φροντίζουν ώστε να μη χαθεί. Το πρωτότυπο Απολυτήριο δεν κατατίθεται σε κανέναν φορέα ή υπηρεσία. Αν ζητηθεί, κατατίθεται απλό φωτοαντίγραφο ή θεωρημένο φωτοαντίγραφο από τα Κ.Ε.Π. (Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών). Σε απώλεια ή καταστροφή του, όπως αναφέρθηκε, ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ. Σ’ αυτή την περίπτωση ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση (σύμφωνα με το άρθρο 8 Ν.1599/1986) στο Σχολείο όπου βεβαιώνει την απώλεια ή καταστροφή και στην θέση του Απολυτηρίου εκδίδεται άλλος τίτλος, που ονομάζεται “Αποδεικτικό Απόλυσης”.

Παράλληλα από την ίδια ημερομηνία (25-6-18) και μετά οι απόφοιτοι θα πρέπει να δημιουργήσουν δικό τους προσωπικό κωδικό για την ηλεκτρονική υποβολή του Μηχανογραφικού τους Δελτίου για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η απλή αυτή διαδικασία γίνεται υποχρεωτικά στο Σχολείο και είναι απαραίτητη. Ο κωδικός αυτός είναι αυστηρά προσωπικός. Αν έρθει κηδεμόνας του υποψηφίου ή οποιοσδήποτε άλλος χωρίς εξουσιοδότηση του υποψηφίου (από την Αστυνομία ή τα Κ.Ε.Π.) ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙ. Η υποβολή των Μ.Δ γίνεται στον ιστοτόπο https://exams.it.minedu.gov.gr.  με τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό που υπάρχει στο δελτίο εξεταζομένου (καρτελάκι) και τον προσωπικό κωδικό που θα δημιουργηθεί στο Σχολείο. Αυτό σημαίνει ότι από τη Δευτέρα 25-6 και μετά, οι υποψήφιοι μπορούν να δημιουργήσουν το Μηχανογραφικό τους Δελτίο, να το αποθηκεύσουν προσωρινά και να περιμένουν τις βαθμολογίες των Πανελλαδικών, ώστε να το οριστικοποιήσουν. Τα προσωρινά αποθηκευμένα Μηχανογραφικά είναι άκυρα. Γι αυτό θα πρέπει μέσα στο χρονικό διάστημα που θα ορίσει το Υπουργείο Παιδείας ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ.

Οι υποψήφιοι απόφοιτοι των ετών 2016 και 2017, που επιθυμούν να καταθέσουν Μηχανογραφικό Δελτίο με το 10%, θα πρέπει να προσέρχονται στο Σχολείο για έκδοση προσωπικού κωδικού με 1) την αστυνομική τους ταυτότητα και 2) κάποιο έγγραφο στο οποίο να φαίνεται ο οκταψήφιος κωδικός αριθμός των εξετάσεων, όπως το δελτίο εξεταζομένου (καρτελάκι) ή η Βεβαίωση Συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των προηγούμενων ετών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *