Η θεατρική ατζέντα του Σαββάτου: 20 παραστάσεις για να δείτε σήμερα online

Πολιτισμός

Η θεατρική ατζέντα του Σαββάτου: 20 παραστάσεις για να δείτε σήμερα online

Οι Ελληνικές παραστάσεις που είναι διαθέσιμες online σήμερα:Εθνική Λυρική Σκηνή

Ο «Ναμπούκκο», μια από τις σπουδαιότερες όπερες του Τζουζέππε Βέρντι, θα προβληθεί σήμερα στις 23.00 στην ΕΡΤ2, με παράλληλη μετάδοση στα https://webtv.ert.gr/ert2-live/www.nationalopera.gr και στη σελίδα Facebook της ΕΛΣ. Η σκηνοθεσία είναι του Ιταλού σκηνοθέτη Λέο Μουσκάτο, η μουσική διεύθυνση του Φιλίπ Ωγκέν, ενώ τον ρόλο του τίτλου ερμηνεύει ο Έλληνας βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς.

Θέατρο του Νέου Κόσμου

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου προσθέτει καθημερινά παραστάσεις στο επίσημο κανάλι του στο YouTube. Δείτε σήμερα την παράσταση «Κουμ κουάτ» σε κείμενο της Μαρίας Κοσκινά και σκηνοθεσία του Γιάννη Καλαβριανού. Παίζουν: Γιώργος Γλάστρας, Μαρία Κοσκινά.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Αντιγόνη-Λευτέρης-Βογιατζής-©-Εύη-Φυλαχτού

«Αντιγόνη»

Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου

Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου εγκαινιάζει έναν κύκλο διαδικτυακών προβολών με τη θρυλική παράσταση «Αντιγόνη», σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή, που ανέβηκε στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου επί δύο συνεχόμενες χρονιές, το 2006 και το 2007. Η παράσταση θα προβληθεί σήμερα στις 19:00 και θα παραμείνει διαθέσιμη για 24 ώρες.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Εθνικό Θέατρο

Το Εθνικό Θέατρο προβάλει την παράσταση «Συρανό ντε Μπερζεράκ», το έμμετρο αριστούργημα του Εντμόν Ροστάν, το οποίο παρουσιάστηκε σε σκηνοθεσία του Νίκου Καραθάνου και τον ίδιο στο ομώνυμο ρόλο. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη από τις 13:00 το μεσημέρι, έως την ίδια ώρα αύριο.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά προβάλει ξανά σήμερα στις 21:00, την παράσταση «Μακμπέθ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη, συμπαραγωγή ΔΘΠ -Εθνικού Θεάτρου.
Δείτε την παράσταση εδώ.

31mikri_makbeth_ethniko_marilena_anastasiadou1

«Μακμπέθ»

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η σπουδαία μουσική παράσταση «… και με φως και με θάνατον ακαταπαύστως» με τον Γιώργο Νταλάρα, που σκηνοθέτησε ο Κώστας Γαβράς, θα προβληθεί σήμερα στις 21:30, στη διαδικτυακή «σκηνή» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Συνεργάτης του Γαβρά στη σκηνοθεσία ήταν ο Θωμάς Μοσχόπουλος, ενώ την κινησιολογική επιμέλεια ανέλαβε η Ομάδα Εδάφους με επικεφαλής Δημήτρη Παπαϊωάννου και την Τίνα Παπανικολάου.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Ίδρυμα Ωνάση

Μη χάσετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις «Όρνιθες» του Νίκου Καραθάνου όπως παρουσιάστηκαν τον Αύγουστο του 2016, στην πρώτη «πτήση» τους στο ελληνικό κοινό, προτού ξεκινήσουν το συγκινητικό τους ταξίδι ανά τον κόσμο. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο YouTube, μέχρι αύριο.

Επίσης, σήμερα στις 21:00, μπορείτε να απολαύσετε μια σπάνια συνεργασία: την μουσική παράσταση «Συγκατοίκηση» του Κωνσταντίνου Βήτα με το ARTéfacts ensemble το 2013, όταν η σύγχρονη μουσική και η pop-electronica «συγκατοίκησαν» στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης.
Δείτε την εδώ.

unnamed-19

«Ο μεγαλοπρεπής κερατάς»

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Το ΚΘΒΕ προβάλει σήμερα στις 12:00, την παράσταση «Ο μεγαλοπρεπής κερατάς» του Φερνάν Κρομλένκ, σε σκηνοθεσία Ελεάνας Τσίχλη.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Και δύο παραστάσεις έναντι αντιτίμου

Το νεοϋρκέζικο «The Tank», ένα από τα επιδραστικότερα offoff θέατρα του Μανχάταν, επιλέγει την πλατφόρμα του Θεάτρου Τέχνης, για να παρουσιάσει, για πρώτη φορά, την τελευταία σκηνοθεσία της καλλιτεχνικής του διευθύντριας Meghan Finn, για την παράσταση «When we went electronic». Η παράσταση είναι διαθέσιμη στην αγγλική γλώσσα με συμβολικό αντίτιμο παρακολούθησης 3,5 ευρώ.
Δείτε την παράσταση εδώ.

To πολυβραβευμένο «Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα» του Ντάνκαν Μακμίλαν και του Τζόνι Ντόναχο, σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη, προβάλλεται σήμερα από τις 21:00 έως τις 23:00, έναντι ενός αντιτίμου των 5€. Μπορείτε να εξασφαλίσετε τη θέση σας εδώ.

tank-1

«When we went electronic»

Παραστάσεις από το εξωτερικό που μπορείτε να βρείτε σήμερα online:

Comédie-Française

Η Comédie-Française σήμερα στις 21:30, προβάλει την παράσταση «Lorenzaccio», ένα γαλλικό έργο της ρομαντικής περιόδου που γράφτηκε από τον Alfred de Musset το 1834. Η σκηνοθεσία είναι του Φράνκο Τζεφιρέλι.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Schaubühne του Βερολίνου

Όπως κάθε μέρα έτσι και σήμερα, η Βερολινέζικη Schaubühne ανεβάζει με ελεύθερη πρόσβαση, μια παράστασή της, η οποία θα είναι διαθέσιμη μόνο από τις 19:30 μέχρι τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα. Σήμερα, προβάλει την παράσταση «Lenin» του Milo Rau και του συνόλου της Schaubühne, σε σκηνοθεσία του ίδιου του Milo Rau. Η παράσταση διαθέτει αγγλικούς υπότιτλους. 
Δείτε την παράσταση εδώ.

12traviata-superJumbo

«Τραβιάτα»

Metropolitan Opera Νέας Υόρκης

Η Metropolitan Opera Νέας Υόρκης προβάλει την όπερα «Τραβιάτα» του Τζουζέπε Βέρντι, σε μουσική διεύθυνση του Φάμπιο Λουισί. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 02:00 μετά τα μεσάνυχτα της επόμενης ημέρας. Δείτε την παράσταση εδώ.

Επίσης, θα κάνει live stream ένα 3ωρο At-Home Gala, με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της όπερας αυτή τη στιγμή. Συγκεκριμένα, από το σπίτι τους θα ερμηνεύσουν οι Renée Fleming, Anna Netrebko, Jonas Kaufmann, Elīna Garanča, René Pape, Diana Damrau, Bryn Terfel, Angel Blue και ο Yannick Nézet-Séguin. Το γκαλά θα είναι διαθέσιμο στις 20:00 στην Ελλάδα.
Δείτε το εδώ.

Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας

Το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας προβάλει την κωμωδία «Δωδεκάτη Νύχτα» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία του Simon Godwin και την Tamsin Greig στον ρόλο του Μαλβόλιο. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη έως τις 30/4 και διαθέτει αγγλικούς υπότιτλους.
Δείτε την παράσταση εδώ.

unnamed-4-1

«Fatima oder Von den mutigen Kindern»

Κρατική όπερα της Βιέννης

Κάθε μέρα, η Κρατική όπερα της Βιέννης ανεβάζει και από μία παράσταση στην streaming πλατφόρμα της. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δημιουργήσετε δωρεάν έναν λογαριασμό στην πλατφόρμα της Όπερας. Σήμερα, λοιπόν, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε online, στις 13:00 (ώρα Ελλάδος), την όπερα για παιδιά «Fatima oder Von den mutigen Kindern» της συνθέτριας Johanna Doderer, σε μουσική διεύθυνση του Benjamin Bay. Δείτε την εδώ. 

Επίσης, στις 21:00 (ώρα Ελλάδος), θα μπορείτε να παρακολουθήσετε την όπερα σε δύο πράξεις «Φιντέλιο» του Μπετόβεν, σε μουσική διεύθυνση του Cornelius Meister. Δείτε την εδώ.

Webber

«Love Never Dies»

Ένα μιούζικαλ από τον Andrew Lloyd Webber

Ο Andrew Lloyd Webber διαθέτει κάθε εβδομάδα για δωρεάν προβολή, μέσα από το επίσημο κανάλι του στο YouTube, ένα από τα έργα του, με αγγλικούς υπότιτλους. Τελευταία ευκαιρία σήμερα για να δείτε το sequel του μιούζικαλ «Φάντασμα της Όπερας» με τίτλο «Love Never Dies».
Δείτε το εδώ.

Globe Theatre

Το ιστορικό Globe Theatre προβάλει το αριστούργημα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» σε σκηνοθεσία Dominic Dromgoole. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη έως την Κυριακή 3/5.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Και μία συζήτηση σε live streaming!

Το θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ πραγματοποιεί μια συζήτηση κάθε βδομάδα με γνωστούς ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό σχετικά με τρέχοντα θεατρικά/καλλιτεχνικά προβλήματα που προκάλεσε ο covid – 19. Σήμερα στις 18:00 συζητούν με τον σκηνοθέτη και καλλιτεχνικό διευθυντή του ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ, Νίκο Καμτσή, οι Λυδία Κονιόρδου, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και Μάξιμος Μουμούρης. Η συζήτηση θα περιστραφεί γύρω από τον ρόλο του δημιουργού του θεάτρου στην μετα-covid19 εποχή. Δείτε την εδώ.

Κι άλλες παραστάσεις online!

Επιπλέον, μπορείτε να απολαύσετε παλαιότερες παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, που είναι διαθέσιμες online στο ψηφιοποιημένο αρχείο του, τη νέα υπηρεσία on demand του Θεάτρου Τέχνης, που μπορείτε να παρακολουθήσετε παραστάσεις έναντι χαμηλού αντιτίμου, καθώς και άλλες πολλές παραστάσεις που διατίθενται ελεύθερα στο διαδίκτυο!

Πηγή