Διαγωνισμός παιδικής Ιστορίας: “Ανοιχτά παράθυρα, ταξιδιάρικα μυαλά”

Νέα

Διαγωνισμός παιδικής Ιστορίας: “Ανοιχτά παράθυρα, ταξιδιάρικα μυαλά”

Από τις 15 έως τις 30 Απριλίου για παιδιά από 7 μέχρι 12 χρονών.

Τον τελευταίο μήνα βιώνουμε στιγμές πρωτόγνωρες. Παρόλα αυτά πιστεύουμε πως, παρά τα όσα συμβαίνουν γύρω μας, ο χρόνος μας δεν πρέπει να μένει ανεκμετάλλευτος, αντιθέτως να είναι δημιουργικός. Για αυτό και σας προτείνουμε να προτρέψετε τα παιδιά σας να εξασκήσουν την φαντασία τους, να γεμίσουν τον ελεύθερο τους χρόνο παραγωγικά, κατασκευάζοντας  τη δική τους ιστορία,  τους δικούς τους ήρωες, το δικό τους ταξίδι και έτσι να μας παρασύρουν με τις λέξεις τους σε ένα άλλο μαγικό κόσμο.

Φέρνοντας  τα παιδιά μας κοντά στον θαυμαστό κόσμο της συγγραφής επενδύουμε στο μέλλον τους. Η τέχνη του λόγου εξωτερικεύει τον εσωτερικό τους πλούτο, καλλιεργεί την έκφραση τους και συμβάλλει στη διαμόρφωση της προσωπικότητά τους. Καλούμε λοιπόν όλα τα παιδιά, από όλα τα μέρη της Ελλάδος, από 7 μέχρι 12 ετών να ανοίξουν τα παράθυρά τους, να δραπετεύσουν για λίγο και να ταξιδέψουν σε μέρη μοναδικά μονάχα σχηματίζοντας λέξεις.

Θέμα του διαγωνισμού: Ανοιχτά παράθυρα, ταξιδιάρικα μυαλά

Προς τα παιδιά:

Πλησιάστε στο παράθυρο του σπιτιού σας και φανταστείτε πως βλέπετε ένα μαγικό……… (μαγικό τι; επιλέξτε εσείς). Επιβιβαστείτε και ταξιδέψτε μαζί του όπου θέλετε, μόνοι ή με παρέα. Έπειτα διηγηθείτε μας την περιπέτεια σας χρησιμοποιώντας φαντασία, λέξεις, χρώματα, ήχους και εικόνες όπως κάνει βεβαίως βεβαίως ένας σπουδαίος συγγραφέας!

Τις ιστορίες των μικρών συγγραφέων, θα διαβάσουν με χαρά, η Μαρία Τσαγγάρη – φιλόλογος, Άση Κιούρα και Φωτεινή Ναούμ – συγγραφείς.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 7 Μαΐου.Καλή Επιτυχία σε όλους!

Προϋποθέσεις και δώρα του διαγωνισμού:

  1. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε παιδιά από 7 μέχρι 12 χρονών.
  2. Η συμμετοχή τους θα αποστέλλετε με email του κηδεμόνα τους όπου θα έχουμε τη σύμφωνη γνώμη του και μαζί θα αναγράφονται τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο, ηλικία, περιοχή, τηλέφωνο επικοινωνίας),ο τίτλος της ιστορίας.
  3. Η ιστορία δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 600 λέξεις.
  4. Οι αποστολές των κειμένων θα γίνονται αυστηρά από τις 15 μέχρι και τις 30 Απριλίου.
  5. Τα κείμενα θα στέλνονται είτε ταχυδρομικά στη διεύθυνση της εφημερίδας Ο Χρόνος, Νικολάου Ζωίδη, 22-24, Κομοτηνή, ΤΚ 69100 είτε διαδικτυακά στο storytotell@xronos.gr
  6. Τα πρώτα πέντε κείμενα θα δημοσιευτούν τόσο στον έντυπο όσο και στον ηλεκτρονικό τύπο της εφημερίδας, ενώ τα πρώτα τρία τα περιμένουν δώρα κι εκπλήξεις από το Δημοκρίτειο Βιβλιοχαρτοπωλείο.
  7. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό συμμετοχής του πρώτου Διαγωνισμού Παιδικής Ιστορίας της Εφημερίδας Ο Χρόνος.