#ΜένουμεΣπίτι και παρακολουθούμε δωρεάν την όπερα για παιδιά «Η Βασίλισσα του Χιονιού»

Νέα Πολιτισμός

#ΜένουμεΣπίτι και παρακολουθούμε δωρεάν την όπερα για παιδιά «Η Βασίλισσα του Χιονιού»

Ο σκηνοθέτης Θοδωρής Αμπαζής τώρα που #Μένουμε Σπίτι προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εντελώς δωρεάν μέσω του YouTube την σπουδαία όπερα για παιδιά «Η βασίλισσα του Χιονιού». Η βιντεοσκόπηση έγινε στο θέατρο «Απόλλων» της Πάτρας τον Δεκέμβριο του 2014. Η παράσταση παρουσιάστηκε στην Αθήνα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών τον Δεκέμβριο του 2015

Η υπόθεση της παράστασης

H Βασίλισσα του Χιονιού είναι μια διαρκής ιστορία πίστης, αφοσίωσης, ενηλικίωσης και φιλίας. ο Κάη και η γκρέτα είναι δυο φίλοι που αγαπούν ο ένας τον άλλο πολύ. ο καθένας έχει φυτέψει σε μια γλάστρα ένα τριαντάφυλλο και καθώς η φιλία τους μεγαλώ- νει, τα τριαντάφυλλα μεγαλώνουν κι αυτά και μπλέκουν το ένα στο άλλο. Ένα χειμωνιά- τικο βράδυ, η γιαγιά της Γκρέτα τους λέει την ιστορία ενός μάγου του οποίου ο μαγικός καθρέφτης έσπασε σε ένα εκατομμύριο κομμάτια. Όταν ένα κομμάτι μπαίνει στο μάτι του Κάη, η Βασίλισσα του χιονιού εμφανίζεται και τον παίρνει μαζί της.

Η γκρέτα αποφασίζει να αναζητήσει τον Κάη μόνη της. Ένα λουλούδι τη βοηθά να μπει στο ποτάμι και φτάνει σ΄ένα λειβάδι. Συνεχίζοντας το ταξίδι της, αντιμετωπίζει μια αυθάδη κουρούνα, που νομίζει ότι είδε τον Κάη παντρεμένο με μια πριγκίπισσα και την οδηγεί σ’ ένα κάστρο. Η γκρέτα συλλαμβάνεται στο δάσος από ληστές, αλλά η μικρή αρχηγός τους την προστατεύει. Ακούει από δύο περι- στέρια ότι ο Κάη έχει συλληφθεί από τη Βασίλισσα του Χιονιού. ο Φιν ο τάρανδος της μικρής λησταρχίνας, βοηθάει την γκρέτα στο ταξίδι της.

Ο Φιν και η γκρέτα φτάνουν στη Λαπωνία, τη χώρα του Ταράνδου και μετά από αυτό στη Φινλανδία, όπου μια σοφή Φινλανδή τους συμβουλεύει για το πώς θα βρουν τον Κάη. μετά από μάχη στο χιόνι και τον πάγο με τους φρουρούς της Βασίλισσας, η γκρέτα βρίσκει τον Κάη. Τα δάκρυά της λιώνουν τον πάγο στην καρδιά του κι εκείνος τη θυμάται ξανά.

Η Βασίλισσα του Χιονιού έχει νικηθεί. μετά από πολύ καιρό τα δύο παιδιά φτάνουν στο σπίτι τους, όπου το καλοκαίρι έχει έρθει ξανά. Έχουν μεγαλώσει και αυτά και οι τριανταφυλλιές τους.

Δείτε την παράσταση