Θεατρική ατζέντα: 10+1 παραστάσεις για να δείτε σήμερα 7/4 online

Πολιτισμός

Θεατρική ατζέντα: 10+1 παραστάσεις για να δείτε σήμερα 7/4 online

Οι Ελληνικές παραστάσεις που είναι διαθέσιμες online σήμερα:Θέατρο Πορεία

Το θέατρο Πορεία, από σήμερα Τρίτη 7/4 και μέχρι αύριο το πρωί στις 10:00 π.μ προβάλει online την παράσταση «Ο Αμερικάνικος Βούβαλος» του David Mamet. Ο Αμερικάνικος Βούβαλος του σπουδαίου και βραβευμένου για το έργο αυτό με το βραβείο OBIE (1975) και βραβείο Αμερικάνων κριτικών εκείνης της χρονιάς, David Mamet, σε μια νέα αναθεωρημένη μετάφραση και σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου. Παίζουν: Αλέξανδρος Μυλωνάς, Γιώργος Γάλλος, Παναγιώτης Καλαντζής.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας

Το Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας προβάλει μέχρι αύριο Τετάρτη 8/4 το πρωί την παράσταση «Η επίσκεψη της Γηραιάς Κυρίας» του Φρήντριχ Ντύρενματ. Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2008 σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού. Παίζουν: Μπέττυ Αρβανίτη, Γιάννης Φέρτης, Κώστας Γαλανάκης, Νίκος Αλεξίου, Μπάμπης Σαρηγιαννίδης.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Θεατρική Ομάδα Κανιγκούντα

Ο θίασος Κανιγκούντα παρουσιάζει για μερικές μέρες την παράσταση «Ηλέκτρα» του Hugo Von Hofmannsthal.
Σκηνοθεσία: Γιάννης Λεοντάρης
Δείτε την παράσταση εδώ.

svg%3E

«Ο Αμερικάνικος Βούβαλος», από το Θέατρο Πορεία.

Παραστάσεις από το εξωτερικό που μπορείτε να βρείτε σήμερα online:Deutsches Theater Berlin

Το Deutsches Theater Berlin ξεκινάει τις online προβολές του με την παράσταση «Τα παιδιά του ήλιου» του Μάξιμ Γκόρκι. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη από σήμερα Τρίτη 7/4 στις 19:00, μέχρι την Κυριακή 12/4. Η σκηνοθεσία είναι του Stephan Kimmig.
Δείτε την παράσταση εδώ.
Η παράσταση δεν διαθέτει υπότιτλους.

Σκηνή Schaubühne του Βερολίνου

Η Βερολινέζικη Schaubühne σήμερα προβάλει την παράσταση «Unter Eis» του Falk Richter, η οποία θα είναι διαθέσιμη από τις 19:30 μέχρι τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα.
Σκηνοθεσία: Falk Richter
Δείτε την παράσταση εδώ.
Η παράσταση δεν διαθέτει υπότιτλους.

Comédie-Française

Η Comédie-Française παρουσιάζει σήμερα στις 21:30 και για μία μοναδική φορά, την παράσταση «Το ξύπνημα της άνοιξης» του Frank Wedekind, σε σκηνοθεσία του Clément Hervieu-Léger.
Δείτε την παράσταση εδώ.

svg%3E

The Magic City, από την Ομάδα Manual Cinema

The Wooster Group

Οι The Wooster Group διέθεσαν από τη Δευτέρα 6/4 και για μία εβδομάδα μέχρι τη Δευτέρα 13/4, την παράσταση «Brace up!».
Δείτε την παράσταση εδώ.

Manual Cinema

Η ομάδα Manual Cinema ανεβάζει για παρακολούθηση online, δύο από τις δουλειές της. Οι παραστάσεις θα είναι διαθέσιμες μέχρι τις 19 Απριλίου και είναι κατάλληλες για μικρούς και μεγάλους!
Δείτε την παράσταση ADA/AVAεδώ.
Δείτε την παράσταση The Magic Cityεδώ.

Ομάδα Told by an Idiot

Η βρετανική θεατρική ομάδα Told by an Idiot κάθε εβδομάδα διαθέτει μια παράστασή τής για ελεύθερη παρακολούθηση online. Σήμερα μη χάσετε την «My Perfect Mind».
Δείτε την παράσταση εδώ.

Κι ένα μιούζικαλ!

Ένα μιούζικαλ επίσης έγινε διαθέσιμο για παρακολούθηση online. Αυτό είναι το «Only The Brave – A New Musical» του Rachel Wagstaff, σε μουσική του Matthew Brind και σκηνοθεσία του Steve Marmion.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Κι άλλες παραστάσεις online!

Επιπλέον, μπορείτε να απολαύσετε παλαιότερες παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, που είναι διαθέσιμες online στο ψηφιοποιημένο αρχείο του, τη νέα υπηρεσία on demand του Θεάτρου Τέχνης, που μπορείτε να παρακολουθήσετε παραστάσεις έναντι χαμηλού αντιτίμου, καθώς και άλλες πολλές παραστάσεις που διατίθενται ελεύθερα στο διαδίκτυο!