«Μιλάμε για επιπέδωση της καμπύλης. Εχουμε τη δυνατότητα να μετριάσουμε το κύμα»

Νέα

«Μιλάμε για επιπέδωση της καμπύλης. Εχουμε τη δυνατότητα να μετριάσουμε το κύμα»

«Έχουμε κάνει το πρώτο βήμα και προχωράμε δυνατά»

Για επιπέδωση της καμπύλης των κρουσμάτων κορονοϊού έκανε λόγο ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την ενημέρωση, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων είπε ότι τα μέτρα φαίνεται να αποδίδουν. «Μιλάμε για επιπέδωση της καμπύλης και έχουμε τη δυνατότητα να μετριάσουμε το κύμα». Ανέφερε ακόμα για συζήτηση και σχεδιασμό κάποιων μέτρων επανάκαμψης αλλά δεν είναι η ώρα ακόμα, είπε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε κάνει το πρώτο βήμα και προχωράμε δυνατά», είπε επιπλέον. «Αναζητείται ακόμα ένα αξιόπιστο τεστ αντισωμάτων για να μας πει αν κάποιος πέρασε τη νόσο», ανέφερε ακόμα ο κ. Τσιόδρας. Δεν έκρυψε επίσης τη χαρά του λέγοντας: «Είμαστε χαρούμενοι με τα αποτελέσματα που έχουμε».«Είναι σαφές ότι υπάρχει ένα φρένο στις εισαγωγές στις εντατικές. Περιμένουμε να δούμε και μείωση εισαγωγών. Αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα αποδίδουν. Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε πως είναι δύσκολη η ανάκαμψη από μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και θα πρέπει να γίνει σταδιακά. Μιλάμε για την ανάγκη επιπέδωσης της καμπύλης. Μιλάμε για ένα ενδεχόμενο δεύτερο κύμα στο μέλλον. (…) Δεν είναι ώρα όμως για άρση των περιορισμών», επεσήμανε παράλληλα ο κ. Τσιόδρας αναφορικά με το ενδεχόμενο σταδιακής άρσης των περιορισμών.

Υπενθυμίζεται ότι οι υγειονομικές αρχές της χώρας ανακοίνωσαν σήμερα 20 νέα κρούσματα κορονοϊοϋ, κατά πολύ λιγότερα συγκριτικά με αυτά των προηγούμενων ημερών.