Μένουμε Σπίτι: Η όπερα του Παρισιού προσφέρει δωρεάν παραστάσεις όπως η Κάρμεν και η Λίμνη των Κύκνων

Πολιτισμός

Μένουμε Σπίτι: Η όπερα του Παρισιού προσφέρει δωρεάν παραστάσεις όπως η Κάρμεν και η Λίμνη των Κύκνων

σο η καραντίνα συνεχίζει να υφίσταται και στην Γαλλία, η όπερα του Παρισιού αποφάσισε να προσφέρει μία μοναδική εμπειρία όχι μόνο στους Γάλλους φίλους της, αλλά και στους θεατές ολόκληρου του κόσμου.  Θα προβάλει έτσι τις πιο διάσημες παραγωγές της διαδικτυακά, χωρίς καμία χρέωση, για όσους επιθυμούν να απασχοληθούν ευχάριστα κατά την διάρκεια του Μένουμε Σπίτι.

Από τις 17 Μαρτιού λοιπόν, η Paris Opera έχει δημοσιεύσει τα αρχεία της στο κοινό, κάνοντας διαθέσιμες τις πιο όμορφες παραστάσεις μπαλέτου και όπερας που έχουν παιχτεί στην σκηνή της, από το  Don Giovanni μέχρι και την Λίμνη των Κύκνων. Σε περίπτωση λοιπόν που έχεις κουραστεί να βλέπεις σειρές στο Netflix και δεν έχεις ιδιαίτερη όρεξη για ένα ακόμα instagram live, η μουσική είναι εδώ για εσένα. Εκμεταλλεύσου την ευκαιρία και ανακάλυψε μερικά από τα πιο κλασικά έργα που έχουν γραφτεί, από την άνεση του καναπέ σου.

Το αναλυτικό πρόγραμμα για τις επόμενες ημέρες:
1- 5 Απριλίου: Η Λίμνη των Κύκνων (2019)
6 – 12 Απριλίου: Ο Κουρέας της Σεβίλης (2014)
13 – 19 Απριλίου: Αφιέρωμα στον  Jerome Robbins (2018)
20 – 26: Απριλίου: Τα Παραμύθια του Χοφμαν (2016)
April 27 – May 3: Carmen (2017)
Εώς και 3 Μαίου: Οι έξι συμφωνίες του Tchaikovski από την Orchestra of the Paris National Opera, με μαέστρο τον Philippe Jordan.

Μπορείς να αναζητήσεις τις παραστάσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της Όπερας του Παρισιού και η σημερινή παράσταση της Λίμνης των Κύκνων ξεκινάει σήμερα στις εφτά και μισή (ώρα Γαλλίας).

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.operadeparis.fr