Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης “Γνωριμία με ένα γεωλογικό & θρησκευτικό μνημείο της περιοχής μας. Παναγία Τρύπας – Γορίτσας”

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Βιωματική Διδακτική Επίσκεψη Μαθητών στη Σπηλαιοεκκλησία της Παναγίας Τρύπας – Γορίτσας.
Ομάδα τριάντα μαθητών/τριών και από τα τρία τμήματα της Α Τάξης του 2ου Γυμνασίου Βόλου, στο πλαίσιο του Περιβαλλοντικού Προγράμματος με τίτλο:
«Γνωριμία με ένα γεωλογικό και θρησκευτικό μνημείο της περιοχής μας. Σπηλαιοεκκλησία Παναγίας Τρύπας – Γορίτσας», που υλοποιείται στο σχολείο το τρέχον σχ. Έτος, πραγματοποίησαν Διδακτική Επίσκεψη στην Παναγία Τρύπας στους πρόποδες της Γορίτσας. Εκεί είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τους υπευθύνους εκπαιδευτικούς του Προγράμματος κ. Απόστολο Ζαχαρό και Σοφία Χαρμάνη.

Ενημερώθηκαν για την διαχρονική ιστορική πορεία του σπηλαίου ως χώρου λατρείας από τα πρωτοχριστιανικά χρόνια μέχρι σήμερα και πληροφορήθηκαν για την παρουσία και άσκησή τους στο σπήλαιο των Αγίων Αναργύρων Ζηναϊδας και Φιλονίλλας καθώς και για το αγίασμα. Σημαντικές ήταν και οι πληροφορίες για τη γεωλογική διάσταση της μικρής αυτής σπηλιάς. Επίσης διανεμήθηκαν στους μαθητές, από τους υπευθύνους εκπαιδευτικούς, έντυπο ενημερωτικό υλικό και φύλλο εργασίας, για να αποτυπώσουν την εμπειρία τους και τις γνώσεις που αποκόμισαν από τη συγκεκριμένη Διδακτική Επίσκεψη.



Λήψη αρχείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *