Εκπαιδευτική εκδρομή στο ιστορικό χωριό των Μηλεών

ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Ιστορικό, αρχοντικό, παραδοσιακό, πανέμορφο, ειδυλλιακό, αξεπέραστο, ξεχωριστό χαρακτηρίστηκε το χωριό, Μηλιές, από τους μαθητές του Β3 και Γ3 που το επισκέφτηκαν στο πλαίσιο μίας εκπαιδευτικής εκδρομής.
Ο υπεύθυνος της βιβλιοθήκης ήταν κατατοπιστικότατος στην ξενάγηση στο ιστορικό παρελθόν της περιοχής αλλά και στον πλούτο των βιβλίων που φυλάσσονται εκεί και αποτελούν πνευματική παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές.

Στην συνέχεια ακούσαμε τον απολαυστικότατο κ. Μιχάλη Παππά, εξαίρετο αφηγητή, καθώς είναι και από τους πλέον ειδικούς για την ιστορία του ναού των Ταξιαρχών που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού .
Εξήγησε, με τον τρόπο που προσέγγισε την ευαισθησία αλλά και το πνεύμα των μαθητών μας, την ιστορία του ναού, τον βίο κάποιων αγίων που απεικονίζονται με μοναδικό τρόπο στις τοιχογραφίες, επιμένοντας στο θαύμα του ήχου που στηρίζεται σε ένα τεχνικοακουστικό σύστημα μοναδικό στον κόσμο .
Περπατήσαν στο χωριό και αφουγκράστηκαν ήχους που δεν βρίσκει κάποιος στην πόλη .
Ευγενέστατα οι μαθητές ευχαρίστησαν τις συνοδούς καθηγήτριες που τους έδωσαν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν όμορφα την ημέρα τους, με εμπειρίες που θα τους συνοδεύουν σε όλη τους την ζωή .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *