QSG : Quick Start Guide about your culture

ΔΡΑΣΗ e-Twinning 2023-24

ΔΡΑΣΗ e-Twinning 2023-24

“QSG : Quick Start Guide about your culture”

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Δράση e-Twinning με τίτλο “QSG : Quick Start Guide about your culture” του Άξονα με δείκτη 9 «Συμμετοχή Εκπαιδευτικών σε Εθνικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα» των μαθητών του τμήματος Γ2 του 2ου Γυμνασίου Βέροιας, με Συντονίστρια έργου την εκπαιδευτικό Αθανασιάδου Μαρία ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας και Μέλη τη Δ/ντρια του σχολείου μας Λούκα Μαριάννα ΠΕ05 Γαλλικής Γλώσσας, Τσολάκο Ευάγγελο ΠΕ86 Πληροφορικής και Πράπα Αθηνά ΠΕ86 Πληροφορικής. Στη δράση, εκτός από το σχολείο μας, συμμετείχαν σχολεία από την Ολλανδία, την Πολωνία, την Ιταλία και δυο σχολεία από την Ισπανία. Η δράση πραγματοποιήθηκε στην πλατφόρμα Twinspace και περιελάμβανε επιμέρους δράσεις μέσω των οποίων οι μαθητές έπρεπε να παρουσιάσουν σε padlets το σχολείο τους με περιγραφή και εικόνες, την πόλη τους με σχόλια και φωτογραφίες από τα αξιοθέατα , τα μουσεία, τα τοπία της κ.λ.π και τους εαυτούς τους σε powerpoint με κάποιο χαιρετισμό στα αγγλικά. Επίσης, έπρεπε να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο σε Google Forms. Ένα δεύτερο ερωτηματολόγιο απευθύνονταν στους εκπαιδευτικούς.
Το κύριο μέρος της δράσης αφορούσε στη δημιουργία ενός σύντομου οδηγού σχετικά με την κουλτούρα-πολιτισμό της κάθε χώρας και ειδικότερα της πόλης τους που θα περιελάμβανε τι θα συναντούσε κάποιος που θα την επισκεπτόταν ως τουρίστας. Οι μαθητές εργάστηκαν σε ομάδες και ανέλαβαν να δημιουργήσουν επάνω σε χαρτόνια έναν σύντομο οδηγό για την πόλη τους για διάφορους τομείς όπως τον καιρό, το περιβάλλον, τα αξιοθέατα, τη θρησκεία, το φαγητό, τις μετακινήσεις, το σχολείο, τις συνήθειες, τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς. Οι μαθητές έκαναν ανατροφοδότηση στα έργα των άλλων μαθητών και δέχθηκαν ανατροφοδότηση. Η δράση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των οδηγών από τους ίδιους τους μαθητές σε videos τα οποία αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα Twinspace.
Ακολουθούν φωτογραφίες των σύντομων οδηγών των μαθητών του Γ2 και τα videos της παρουσίασης των μαθητών Κελεπούρη Αντώνη-Τράμπα Βασίλη και Μπάτσιου Μάριου- Ρογγότη Αντωνίας :

  qsg01 qsg02

________________________________________________

qsg03    qsg04

__________________________________

qsg05

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση