Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής (Β΄ Φάση)

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr,

συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, από την 25 Ιουνίου 2019 και ώρα 09:00 έως 28 Ιουνίου 2019 και ώρα 23:59. Στην περίπτωση ανήλικων μαθητών/-τριών την Ηλεκτρονική Αίτηση υποβάλλει ο κηδεμόνας που έχει καταχωριστεί στο ΠΣ myschool.

Είσοδος στην εφαρμογή e-eggrafes.

Για την είσοδο στην εφαρμογή e-eggrafes, είναι απαραίτητοι οι κωδικοί ΓΓΠΣ (taxis) του κηδεμόνα του/της μαθητή/-τριας που θέλει να υποβάλει Ηλεκτρονική ΑίτησηΓια τους/τις ανήλικους/-ες μαθητές/-τριες ή ενήλικα προστατευόμενα μέλη, που δε διαθέτουν κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis), χρησιμοποιούνται αποκλειστικά οι κωδικοί ΓΓΠΣ (taxis) του γονέα ή κηδεμόνα ή του κατά τον νόμο υπεύθυνου αντίστοιχα που έχει καταχωριστεί στο Πληροφοριακό Σύστημα myschool. Στην τελευταία περίπτωση, απαιτείται αποδεικτικό έγγραφο δημόσιας αρχής για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους στο σχολείο.

Επισημαίνεται ότι, αν οι αιτούντες/-σες κηδεμόνες ή ενήλικοι/-ες μαθητές/-τριες δεν διαθέτουν κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis), οφείλουν να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να τους αποκτήσουν έγκαιρα.

Εφιστάται η προσοχή, σε περίπτωση γονέων/κηδεμόνων των οποίων τα ατομικά στοιχεία αναγράφονται στο ΓΓΠΣ (taxis) με λατινικούς χαρακτήρες, να ενημερώσουν τον/τη Διευθυντή /-ντρια της σχολικής μονάδας προκειμένου ο/η τελευταίος/-α να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να συμφωνούν τα στοιχεία του κηδεμόνα, που έχουν καταχωρισθεί στο ΠΣ myschool με αυτά που εμφανίζονται στο taxis.

Προετοιμασία υποβολής αίτησης εγγραφής.

Για να εισάγετε τα στοιχεία στο σύστημα θα πρέπει:

  • να έχετε τους κωδικούς TAXIS (σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να  αποκτήσουμε άμεσα κωδικούς από την αρμόδια ΔΟΥ).
  • τα στοιχεία του κηδεμόνα που υποβάλλει την αίτηση στο TAXIS να συμφωνούν με τα στοιχείαπου έχουν δηλωθεί στο σχολείο (Μyschool)
  • να γνωρίζετε τον αριθμό μητρώου του μαθητή. Είναι ένας τετραψήφιος αριθμός και  βρίσκεται στον έλεγχο τετραμήνου. Αν δεν τον βρείτε, να επικοινωνήσετε με το σχολείο
  • να έχετε αποφασίσει τη ξένη γλώσσα που θα παρακολουθήσει ο μαθητής/τρια στην  Α’ Λυκείου
  • να έχετε αποφασίσει το μάθημα επιλογής που θα  παρακολουθήσει ο μαθητής/τρια στην  Α’ Λυκείου.

Περισσότερες οδηγίες θα βρείτε στο σύνδεσμο:  Οδηγίες για την υποβολή Ηλεκτρονικής Αίτησης Εγγραφής