Ενημέρωση για εξ αποστάσεως εκπαίδευση από Δευτέρα 09/11/2020 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

λόγω της αναστολής λειτουργίας των Γυμνασίων, το σχολείο θα παρέχει στα παιδιά εξ αποστάσεως  εκπαίδευση από τη Δευτέρα 09/11/2020 και μέχρι την επαναλειτουργία των σχολείων.

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΞ’ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

  • Οι τηλεδιασκέψεις θα γίνουν μέσω της πλατφόρμας Webex.
  • Οι μαθητές/τριες θα παρακολουθούν τα μαθήματά τους (σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα τους) εξ  αποστάσεως σε πραγματικό χρόνο (τηλεδιάσκεψη). Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου, η συμμετοχή των παιδιών είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ (με παρουσίες και απουσίες) καλύπτοντας τη διδακτέα ύλη.
  • Κάθε διδακτική ώρα, οι μαθητές θα πρέπει να συνδέονται στο link του εκπαιδευτικού που έχουν μάθημα.
  • Τα links των εκπαιδευτικών στην πλατφόρμα WEBEX έχουν σταλεί στο email σας. Επιπλέον, αρκετοί συνάδελφοι έχουν αναρτήσει το link τους στα ψηφιακά μαθήματα τους στην η-Τάξη (κλικ εδώ).
  • Εάν κάποιος/α εκπαιδευτικός αδυνατεί να παρέχει  σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση για οποιονδήποτε λόγο (τεχνικό πρόβλημα, ασθένεια κ.τ.λ.), τα  τμήματα στα οποία είχε μάθημα θα έχουν κενό τη συγκεκριμένη διδακτική ώρα.
  • Το νέο ωράριο μαθημάτων (διδακτικές  ώρες – διαλείμματα) είναι ήδη αναρτημένο στην ιστοσελίδα μας (κλικ εδώ).

Η ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΞ’ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

  • Τα Ψηφιακά μαθήματα θα βρίσκονται στην πλατφόρμα η Tάξη (eclass).
  • Ο/Η εκπαιδευτικός θα «ανεβάζει» υλικό στην πλατφόρμα η-Τάξη. Συνήθως το υλικό συνοδεύεται και από οδηγίες από  τον/την εκπαιδευτικό (π.χ. μέχρι πότε θα πρέπει να το έχουν μελετήσει, να λύσουν τις ασκήσεις κ.τ.λ.). Ο/Η εκπαιδευτικός, κατά τις τηλεδιασκέψεις, θα ενημερώνει τα παιδιά σχετικά με το αν και πότε πρέπει  να επισκεφθούν το ψηφιακό του μάθημα για να βρουν υλικό (φυλλάδια, ασκήσεις κ.τ.λ.).

Στην ιστοσελίδα του σχολείου, υπάρχει ξεχωριστή ενότητα (ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ), όπου είναι αναρτημένες οι απαραίτητες οδηγίες, τόσο για τις τηλεδιασκέψεις, όσο και για τις ψηφιακές τάξεις.

Ευχόμαστε να βρεθούμε πάλι στο Σχολείο μας σύντομα!

Με εκτίμηση

O σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου μας