Feed
Άρθρα
Σχόλια

Τρία μοναδικά χρόνια πέρασαν!

Ένα ταξίδι σε κόσμους ονειρικούς, με ένα πλοίο που ονομάζεται 2ο Γυμνάσιο Τρίπολης  και πλήρωμα μαθητές- καθηγητές έφτασε στην Ιθάκη του σαν τον ομηρικό Οδυσσέα; Όχι ακόμα, και ίσως δεν έχει και σημασία αν φτάσει, γιατί το ταξίδι με το πλοίο που λέγεται ζωή συνεχίζεται στο διηνεκές, πλουτίζοντας μας με μοναδικές εμπειρίες και συγκινήσεις. Όσο  όμως συνταξιδεύαμε και τώρα που θα αλλάξετε “καπετάνιο” και “ρότα”, αισθανόμαστε την ανάγκη – η Διευθύντρια και ο Σύλλογος των Καθηγητών – να σας αποχαιρετήσουμε και να αναπολήσουμε μαζί σας στιγμές.

Τρία χρόνια προσπαθήσαμε να σας διδάξουμε στάση ζωής στις αίθουσες, στο αμφιθέατρο, στο Χημείο, στους διαδρόμους, στο προαύλιο. Μιλήσαμε όχι μόνο μέσα απ’ την διδακτέα ύλη, αλλά με το παράδειγμά μας, με τις καθημερινές μας – μικρές και μεγάλες – αγωνίες. Παλέψαμε για να σας μεταδώσουμε μια κουλτούρα αυτοσεβασμού και αλληλοσεβασμού, συνεργασίας  και συνευθύνης. Διδάξαμε και διδαχθήκαμε από εσάς. Ήρθατε μικρά παιδιά και σας παραδίδουμε εφήβους, ώριμοι να προχωρήσετε, να  ενταχθείτε στην κοινωνία των ενηλίκων.

Φέτος ζήσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, η δίνη του κορωνοϊού μάς συνεπήρε, μάς κλυδώνισε αλλά μάς κράτησε και όρθιους, μάς επέβαλε – αν θέλετε – και  αυτόν τον άλλον τρόπο αποχαιρετιστήριας τελετής.

Σας προτρέπουμε να συνεχίσετε να αγωνίζεσθε, η ζωή δεν είναι εύκολη, αλλά εκεί ακριβώς έγκειται και η γοητεία της. Αντιμετωπίστε  τις δυσκολίες ως προκλήσεις και σταθείτε στα πόδια σας με πίστη, αισιοδοξία, πείσμα, πάθος. Επενδύστε στην απόκτηση πνευματικών εφοδίων (γνώσεις, ξένες γλώσσες, σπουδές) είναι τα μόνα καταδικά σας, τα μόνα που δεν θα μπορέσει κάποιος να σας αφαιρέσει. Μην συμβιβάζεσθε με τίποτε λιγότερο από αυτό που σας αξίζει. Ο καθένας, η καθεμία σας είναι μοναδικός/ή, πολύτιμος/η, αναντικατάστατος/η. Φροντίστε, αγαπήστε και προστατέψτε τους εαυτούς σας από τις Σειρήνες, τους Κύκλωπες, τους Λαιστρυγόνες και τον Εφιάλτη. Πάνω απ΄ όλα μην πάψετε να χαμογελάτε και να οραματίζεσθε, γίνετε ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΜΕ ΑΙΤΙΑ, γιατί είστε πράγματι η ελπίδα – των οικογενειών σας- των καθηγητών σας- της Πατρίδας μας!

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ- ΙΟΥΝΙΟΣ 2020

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων