Επίσκεψη στελεχών του Γαλλικού υπουργείου Παιδείας στο σχολείο μας

Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019, το σχολείο μας στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος  “Projet Parcours billingue pour tous”, (δίγλωσση διαδρομή για όλους),  είχε τη μεγάλη χαρά και τιμή να δεχθεί την επίσκεψη Γάλλων στελεχών εκπαίδευσης από την ακαδημαϊκή περιοχή Προβηγκίας- Άλπεων- Κυανής Ακτής.

Ο κ. Grenet Jean-Jaque, inspecteur de l’ education National, Επιθεωρητής Εθνικής Παιδείας της Γαλλίας, η κ. Corbi Christine, conseillere pedagogique LV, Σχολική σύμβουλος, η κ. Bellais Mireille, inspecteur de l’ education National Adjointe Au Dasen, Επιθεωρήτρια Εθνικής Παιδείας της Γαλλίας και η κ. Grieux Natalie conseillere pedagogique LV, Σχολική σύμβουλος.

Τους συνόδευσε στην επίσκεψη τους η συντονίστρια Παιδαγωγικής Ευθύνης των Γαλλικών κ. Κοφίδου Αγγελική.

Η επίσκεψη τους είχε ως στόχο την επιτόπια παρατήρηση εργασίας στα μαθήματα των ξένων γλωσσών. των Αγγλικών και στο μάθημα των Γαλλικών.

Συζητήθηκαν εκπαιδευτικά θέματα εκφράζοντας τις απόψεις τους για τον τρόπο προσέγγισης των ξένων γλωσσών στο σχολείο και παρακολούθησαν διδασκαλία στο μάθημα των Αγγλικών και στο μάθημα των Γαλλικών.

Την ώρα των Αγγλικών, τα παιδιά συζήτησαν με τους Γάλλους καθηγητές για τις εντυπώσεις τους από την Ελλάδα και τους πρότειναν να δοκιμάσουν τα ελληνικά φαγητά.

Στα πλαίσια της υποδοχής μαθητές της Α’ Γυμνασίου προσέφεραν πρωινό στους προσκεκλημένους μας και μαθητές της Γ’  Γυμνασίου τους ξενάγησαν στα μνημεία και  στην ιστορία της πόλης μας, έχοντας δημιουργήσει παρουσίαση Power Point.

Μαθήτρια της Γ΄ Γυμνασίου τους  καλώς όρισε τραγουδώντας Γαλλικά τραγούδια.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια

Χωρίς σχόλια ακόμα.

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου.