Επίσκεψη στην Αμερικανική γεωργική σχολή

Την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019 οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου επισκέφθηκαν το αγρόκτημα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και παρακολούθησαν το βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Το Μονοπάτι της Ελιάς».

Τα παιδιά περπάτησαν στον πειραματικό ελαιώνα και την «υπαίθρια πινακοθήκη», ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του ελαιοτριβείου, προχώρησαν σε γευστικές δοκιμές συγκρίνοντας διαφορετικά είδη ελιάς και μέσα από όλες αυτές τις βιωματικές δραστηριότητες αντιλήφθηκαν τη μεγάλη θρεπτική αξία του ελαιολάδου στη μεσογειακή διατροφή.

Την ίδια μέρα οι μαθητές και οι μαθήτριες του προγράμματος Αγωγής Υγείας παρακολούθησαν, επίσης στο αγρόκτημα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, το βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Τα κατ’ αγρούς Διονύσια» …από τη ζωή της υπαίθρου και το αμπέλι, μέχρι το αρχαίο θέατρο!

Τα παιδιά επισκέφθηκαν τον ελαιώνα και τον αμπελώνα, κατασκεύασαν χαρτονένια προσωπεία μάσκας αρχαίου θεάτρου, παρακολούθησαν ολιγόλεπτα αποσπάσματα από την τραγωδία Ιφιγένεια εν Αυλίδι σε μορφή κόμικς και έπλασαν αντίγραφα από αρχαία πήλινα σκεύη.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Χωρίς σχόλια ακόμα.

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου.