Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου

         Στον φετινό εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου στο θεατράκι του σχολείου μας τιμήσαμε φέτος την επέτειο του ΟΧΙ, προβάλλοντας την ταινία τεκμηρίωσης  του προσκεκλημένου μας  κ. Μάνου Μαλαμίδη ιστορικού-ερευνητή, προκειμένου να  μοιραστεί και να συζητήσει με τους μαθητές του σχολείου μας, στιγμές των ημερών της κατοχής των Γερμανών στην πόλης μας, τη Θεσσαλονίκη, από την πρώτη στιγμή της έναρξης του πολέμου μέχρι και την απελευθέρωση της στις 30  Οκτωβρίου 1944.

         Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η παρουσία του  αειθαλούς κ. Μίλτου Μυρώνη, αγωνιστή της αντίστασης,  κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής, όπου μας αφηγήθηκε βιώματα του, των δύσκολων εκείνων χρόνων, κάνοντας  κατάθεση ψυχής και μας μετέφερε το κλίμα εκείνης της περιόδου.

Τους ευχαριστούμε θερμά και τους δύο που έδωσαν μια άλλη διάσταση  στο έπος του ΄40.

Στην αρχή της εκδήλωσης διαβάστηκε το πρακτικό του συλλόγου διδασκόντων και παραδόθηκε η Σημαία στον  καλύτερο μαθητή της Γ΄Γυμνασίου και ορίστηκαν οι παραστάτες της. Στο τέλος βραβεύτηκαν οι μαθητές που αρίστευσαν και πρώτευσαν σρο σχολικό έτος 2017-2018.

Η σεμνή τελετή του εορτασμού έκλεισε με όλους τους μαθητές να ψάλλουν τον Εθνικό μας Ύμνο.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Χωρίς σχόλια ακόμα.

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου.