Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου 2022

Κάτω από: 2022-2023,Χωρίς κατηγορία | 2ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Παρασκευή, 28 Οκτώβριος 2022 11:17 πμ |

«Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ»

.jpg

Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στο θέατρο  «Κώστας Βουτσάς», με παρουσία όλων των μαθητών του σχολείου μας, ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Οι μαθητές παρακολούθησαν την παρουσίαση του χρονικού των ημερών των δύσκολων εκείνων χρόνων  της επίθεσης των ξένων δυνάμεων στη χώρα μας  μέχρι την κατάληψη της  από τους Γερμανούς τον Απρίλιο του 1941.

Η ισχυρή ελληνική αντίσταση, πρώτα έναντι των Ιταλών  και ύστερα έναντι των Γερμανών  στα βόρεια σύνορα μας  (γνωστή ως Μάχη των Οχυρών), καθυστέρησαν τη γερμανική επίθεση στη Σοβιετική Ένωση γεγονός που οδήγησε  μετέπειτα στην  ήττα του Άξονα.

1

 

Στη συνέχεια παραδόθηκε η σημαία του σχολείου στη σημαιοφόρο του σχολείου και ορίστηκαν οι παραστάτες αυτής και ακολούθησε η απονομή των αριστείων και βραβείων καθώς και επαίνων εύφημης μνείας σε μαθητές που σημείωσαν ιδιαίτερη προσωπική βελτίωση στις επιδόσεις τους  και σε μαθητές που  διακρίθηκαν για την προσφορά τους.

1 2

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου,  το σχολείο μας επιλέχθηκε να συμμετέχει στη μαθητική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε  με την παρουσία πλήθους κόσμου που θαύμασαν τους μαθητές.

.jpg3

 Δεν υπάρχουν σχόλια

Χωρίς σχόλια ακόμα.

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου.