Τα νέα του προγράμματος “STEM ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ”

1 1 1Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021:

1η Συνάντηση των συνεργαζόμενων σχολείων, μαθητές/τριες και καθηγητές/τριες.

Συστηθήκαμε μεταξύ μας, μιλήσαμε για το έργο, παρουσιάσαμε το είδος του θεάτρου που θα κατασκευάσουμε, τις ομάδες εργασίας και τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσουμε.

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021:

2η τηλεδιάσκεψη – γνωριμία με το Tinkercad και τη 3Dμοντελοποίηση.

Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Κόλλια για την κατατοπιστική παρουσίαση!! Τέλεια η μολυβοθήκη!!

43 12 1

Δύο τηλεδιασκέψεις ανάγνωσης της νουβέλας «Η αγριόχηνα» του PaulGallico.

Το Σάββατο 4/12 στις 4:00το απόγευμα και Παρασκευή 10/12 στις 13.40 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακές συναντήσεις για την ανάγνωση, από την κ. Βαμβίνη, της νουβέλας « Η αγριόχηνα» του PaulGallico, πάνω στην οποία  θα βασιστεί η παράσταση του θεάτρου σκιών μας.
Διαβάσαμε τπ κείμενο, το συζητήσαμε, το επεξεργαστήκαμε και σε συνεργατικό έγγραφο σημειώσαμε κύρια σημεία του, όπως το που διαδραματίζεται, πότε, ποια είναι τα πρόσωπα, τα χαρακτηριστικά τους, ποια είναι η ροή της ιστορίας.

Ακόμα προσπαθήσαμε, μέσα από τις περιγραφές του κειμένου, να φανταστούμε το τοπίο, που θα πρέπει να σχεδιάσουμε στο σκηνικό μας και τους ήρωες που θα είναι οι φιγούρες μας, τον Φίλιπ, τη Φριθ και τη «Χαμένη Πριγκίπισσα» την αγριόχηνα.

Στην τηλεδιάσκεψη αυτή συμμετείχαν  οι μαθητές που διάλεξαν τις ομάδες: «Λογοτέχνες» για  τη διασκευή της νουβέλας,  «Καλλιτέχνες» για το σχεδιασμό του σκηνικού και οι «Ηθοποιοί».

756

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

Σήμερα έφτασαν στο σχολείο μας χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια, που έφτιαξαν τα παιδιά του 2ου Γυμνασίου Χολαργού για καθένα από τα παιδιά του Γυμνασίου μας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «STEAM στο Θέατρο Σκιών». Πολύ όμορφη έκπληξη!! Και εξαιρετική δουλειά! Καλά Χριστούγεννα σε όλους

98



Δεν υπάρχουν σχόλια

Χωρίς σχόλια ακόμα.

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου.