Μαθαίνοντας το σώμα μας

Κάτω από: 2021-2022,Δραστηρότητες | 2ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δευτέρα, 29 Νοέμβριος 2021 9:22 πμ |

Την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2021, οι μαθητές-τριες  της Β’ τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν σε δράση που υλοποιήθηκε από 2  εξειδικευμένους ψυχολόγους του Κέντρου  πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας «σείριος».

Η δράση αυτή οργανώθηκε σε συνεργασία με τις καθηγήτριες Κολτούκη και Κωνσταντίνα Γεωργιάδου, μέσα στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων της  θεματικής ενότητας Ευ ζήν-Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας. Μέσα από τα κείμενα της λογοτεχνίας που επεξεργάστηκαν οι μαθητές-τριες με την κ.Κολτούκη ,φάνηκε η έντονη επιθυμία τους να συζητήσουν και να ενημερωθούν σε θέματα σχετικά με την εφηβεία, τις διαπροσωπικές σχέσεις κ.α.

Η συγκεκριμένη δράση είχε εξαιρετική επιτυχία, γιατί οι μαθητές-τριες μέσα από ενα διαδραστικό παιχνίδι που οργάνωσαν οι ψυχολόγοι, ένοιωσαν ότι μπορούσαν να μιλήσουν για όλα εκείνα που τους απασχολούν σε ένα περιβάλλον ασφαλές και υποστηρικτικό.

Έτσι ενημερώθηκαν και συζήτησαν για θέματα όπως :

Η βελτίωση διαπροσωπικών σχέσεων μεταξύ των νέων

Η ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και αντίστασης στην πίεση

Η αποδοχή του εφήβου της νέας μορφής που παίρνει τελικά το σώμα του έτσι ώστε να χρησιμοποιήσει τις νέες σωματικές και ψυχοκοινωνικές δεξιότητες αποτελεσματικά.Δεν υπάρχουν σχόλια

Χωρίς σχόλια ακόμα.

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου.